Джамбазки ще се възползва ли от доброволната казарма?

Лична драма

Джамбазки ще се възползва ли от доброволната казарма?

46645
на 26.12.2020
Джамбазки ще се възползва ли от доброволната казарма?
Автор:   "Ретро"

Напоследък патриотите трупат предизборно точки с реализацията на някои свои предизборни идеи. Такава е доброволната военна служба, която вече е официализирана със закон. Който иска, ще може да служи доброволно в продължение на шест месеца. Време, в което ще бъде заплатен, а след изтичането на срока ще ползва някои привилегии при кандидатстване за държавна служба.

Само дето не става ясно каква е разликата в доброволността с другата, т. нар. професионална армия. Професионалните войници също доброволно са избрали професията войник и доброволно са приели тази професия. И непрекъснато има недостиг на хора, което военните наричат недокомплект. Е, добре, след като няма кандидати за професионалната армия, откъде ще се вземат за доброволната служба? Човек в тези смутни кризисни времена просто ще си зареже работата и ще отиде в армията. Работодателите не са казали думата си, то едва ли и някой ги е питал. Законово ще са задължени да освобождават служителите си, но едва ли ще го приемат с огромна радост. А и в днешното време да се мисли, че някой ще си напусне семейството и работата, за да си поиграе на войник, е, меко казано, несериозно. Така че това е по-скоро един предизборен патриотичен кьорфишек, колкото да се каже, че нещо е изпълнено от предизборната програма. Загубено парламентарно време, този закон е класически пример за неработещ закон. А хората вече се питат господин Ангел Джамбазки ще се възползва ли от възможността за доброволната казарма. Ще зареже ли европарламента за шест месеца, какво пък, оттам сигурно ще проявят разбиране.
 
Кирил Петров, Пловдив

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 31
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това