ДЖИХАДИСТИ В АТАКА: Много убити и отвлечени войници в Мали

Африка

ДЖИХАДИСТИ В АТАКА: Много убити и отвлечени войници в Мали

5603
на 02.10.2019
ДЖИХАДИСТИ В АТАКА: Много убити и отвлечени войници в Мали
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-малко 25 малийски войници са мъртви и още 60 са безследно изчезнали, след като екстремистко нападение над два армейски аванпоста, обявиха от правителството в Мали, цитирани от Би Би Си.

препоръчано

Лагерите в градовете Булкеси и Мондоро, близо до границата с Буркина Фасо, са били нападнати в понеделник. Правителството уточни, че войници са ликвидирали 15 екстремисти и са успели да отвоюват обратно района, но са загубили много техника.

Това е една от най-кръвопролитните атаки срещу правителствени войски през тази година. Малийските сили вече са предприели съвместна операция с Буркина Фасо и френските сили в региона, предава БГНЕС.

Мали страда от джихадистко насилие и етнически съперничества от 2012 г. насам, след като ислямистки екстремисти превзеха северната част на страната, а Франция предприе военната си интервенция.

"Ансарул Ислам", което означава "Защитници на исляма", е създадена през 2016 г. от радикалния и популярен проповедник Ибрихам Малам Дико. Той се сражава с ислямистките екстремисти в северната част на Мали през 2012 г..

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ПИК TV! Борисов: Ние не ходим по паркингите да взимаме пари, съдебната система да решава за Ибрямов. Готвят уйдурма с машините (ВИДЕО) ПИК TV! Борисов: Ние не ходим по паркингите да взимаме пари, съдебната система да решава за Ибрямов. Готвят уйдурма с машините (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК