Джихадисти убиха над 30 военни в Нигерия

Африка

Джихадисти убиха над 30 военни в Нигерия

3643
на 26.04.2021
Джихадисти убиха над 30 военни в Нигерия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-малко 31 нигерийски воeнни бяха убити при засада на военен конвой, организирана от джихадисти от Ислямска държава, съобщава Франс прес. Нападението е станало в североизточната област на страната Борно.

препоръчано

Бойци от терористичната групировка са атакували конвоя вчера в град Майнок, край регионалната столица Майдугури, след което са нахлули в близката военна база, превзели са я и частично са я изгорили.

Това е най-смъртоносното нападение на "Ислямска държава" за тази година срещу армията на Нигерия, която от десетилетие води сражения с джихадистките бунтовници в региона, информира БТА.

До момента жертвите на конфликта са близо 36 000 души, а около два милиона са били принудени да напуснат домовете си.

Конвоят е транспортирал оръжия до Майдугури, когато е бил нападнат от няколко камиона с терористи, включително от четири бронирани машини. Джихадистите са иззели оръжия и две бронирани машини на нигерийската армия при атаката.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК