Джо Байдън: Когато сме най-уязвими, на фона на всичко, което ни прави хора, единството е най-голямата ни сила

Америка

Джо Байдън: Когато сме най-уязвими, на фона на всичко, което ни прави хора, единството е най-голямата ни сила

3361
на 11.09.2021
Джо Байдън: Когато сме най-уязвими, на фона на всичко, което ни прави хора, единството е най-голямата ни сила
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът на САЩ Джо Байдън призова към национално единство в навечерието на 20-ата годишнината от нападенията на 11 септември 2001 г., при които загинаха 2 977 души, наричайки именно националното единство „най -голямата сила на Америка в лицето на бедствието“, цитира думите му „Ройтерс“, на която се позовава „Фокус“.

препоръчано

Байдън, говорейки във видеозапис от Белия дом, почете паметта на загиналите при атентатите и съчувства на хилядите ранени, както и на пожарникарите, медицинските сестри и много други, които рискуваха или отдадоха живота си по време на последващите спасителни мисии и продължителното възстановяване.

Той също така призна „по -тъмните сили на човешката природа - страх и гняв, негодувание и насилие срещу мюсюлманските американци, истински и верни последователи на мирна религия“, които според него са пречупили, но не са нарушили американското единство.

„За мен това е основният урок на 11 септември, а именно че когато сме най-уязвими, на фона на всичко, което ни прави хора, и в битката за душата на Америка, единството е най -голямата ни сила - каза той. - Единството не означава, че трябва да вярваме в едно и също нещо. Трябва да имаме основно уважение и вяра един в друг, и в тази нация".

Белият дом пусна видеото в навечерието на 20 -годишнината, което Байдън ще отбележи, като посети и трите обекта, които бяха нападнати.

Днес Байдън и първата дама Джил Байдън ще посетят Ню Йорк, където два самолета унищожиха Световния търговски център и убиха 2 753 души; Пентагона в Арлингтън, Вирджиния, където катастрофира третият самолет; и в Шанксвил, Пенсилвания, където пътниците свалиха четвърти самолет, за който се смята, че се е насочил към Капитолия или Белия дом на САЩ.

Апелът на президента за единство идва в момент, когато политическите разделения относно пандемията и задължителната ваксинация и правото на глас и на аборт създават смущения в цялата страна.

Престъпленията от омраза срещу арабски американци, мюсюлмани и други, възприемани като араби или мюсюлмани, нараснаха след атентатите на 11 септември 2001 г. и въпреки че те намаляха през последните години, броят им никога не се върна до нивата, наблюдавани преди атаките, показват данните на ФБР .

Съвсем наскоро в Съединените щати се наблюдава нарастване на антисемитската и антиазиатската дискриминация и престъпленията от омраза, посочва „Ройтерс“.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 130
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК