Джо Байдън се закле като 46-ия президент на САЩ (СНИМКИ)

Епицентър

Джо Байдън се закле като 46-ия президент на САЩ (СНИМКИ)

13638
на 20.01.2021
Джо Байдън се закле като 46-ия президент на САЩ (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Минути преди 19 ч българско време Джо Байдън се закле като президент на САЩ.

препоръчано

"Аз, Джо Байдън, тържествено се заклевам да спазвам конституцията на САЩ", каза 46-ия президент на САЩ с ръка върху Библията. 

Това е денят на Америка. Днес ние приветстваме каузата на демокрацията - волята на народа е изпълнена. Демокрацията в този час тържествува, каза Байдън. 

Ето какво още заяви той от трибуната: 

Гледаме напред и виждаме уникалния американски народ, готов за рискове, храбър. Ние знаем, че сме такива хора като нация и сме такива хора. Поемам от бившите президенти щафетата занапред. 

Току-що поех тържествена клетва. За първи път тази клетва е положена от Джордж Вашингтон. Всичко зависи от всички нас. Ние сме велика нация и добър народ, доказали сме се като такива и в мирно време и по време на война. Но имаме много за изпълняване, много възможности, много рискове. 

Не можем да отлагаме повече прилагането на практика и да надвием привържениците на бялото превъзходство. Следва да гледаме към бъдещето на Америка и да изпълняваме основното на демокрация, а това е сплотеността. Още йбрахам Линкълн подписва прокламацията за края на робството. 

Ние можем да доставим на всички хора расова равност. 

Сплотеността е пътят напред и ние следва да се възползваме от този момент. Ако действаме заедно ние никога няма да провалим Америка. Днес е началото на новото. Нека се вслушаме в гласовете на един друг. Нямаме нужда да живеем във врящ казан и в горящ огън. 

В този ден ние гледаме към военното гробище Арлингтън и нека там героите почиват спокойно, че волята на народа е изпълнена и насилието няма да спечели нито днес, нито утре, нито когато и да е. Никога. 

Благодаря на онези, които ни подкрепиха. А на онези, които не ни поддържаха, слушайте, нека имаме различията, но правото да имаме различията и да ги упражняваме по мирен начин е свещено. Различията ни не бива да застрашават единството на държавата. Заклевам се и обещавам да съм президент на всички и ще се боря еднакво за онези, които не ме поддържат и за тези, които ме поддържат.

Следва да прекъснем негражданската и нецивилизована война в нашето общество - градът срещу селото, консервативни срещу либерални. Ако сме толерантни, ако застанем в обувките на другия, ще можем да научим много неща. 

Бог да благослови Америка и да ни пази всички!

Сподели:
Бомба x
ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това