Джо Диксън с първа пресконференция - ето колко смята да инвестира в Левски и кои ще са силните мъже на "Герена"

Футбол

Джо Диксън с първа пресконференция - ето колко смята да инвестира в Левски и кои ще са силните мъже на "Герена"

7357
на 10.06.2021
Джо Диксън с първа пресконференция - ето колко смята да инвестира в Левски и кои ще са силните мъже на Герена

Спряганият за нов собственик на Левски, Джо Диксън, обяви плановете си за извършването на огромна инвестиция в тима от "Герена". Тя е в размер на 250 милиона лева. Той потвърди, че иска да изготви проект, чрез който столичният гранд да може да се превърне в самоиздържащ се клуб в близките години. 

препоръчано

"От около шест месеца преговаряме. Това е най-голямата спортна марка в държавата. Генерално, състоянието на спорта в Европа в източната ѝ част показва така, че този бизнес модел не е устойчив. Идеята е да инвестираме средства не само в построяването на нов стадион, а и на търговски център. Причината за това е, че гледаме на тази инвестиция в дългосрочен план и този футболен клуб да може сам да се издържа. Независимо дали аз съм собственик или някой друг искам да се изкарват средства без да е необходимо инвеститор да влага непрестанно пари и смятам, че това е добре. Не представлявам никого", заяви Диксън на днешната си пресконференция.

"Доколкото ми казаха адвокатите, в момента всичко е във финален стадий. Акциите ще бъдат в България и дружество, което ще бъде контролирано от САЩ. То е моя собственост и ще се контролира от мен. Срещнахме се с Мъри Стоилов и Наско Сираков. Вторият ще остане като президент в клуба. Господин Стоилов е нашият първи избор за треньор, той е предпочитаната фигура. Сега сме в преговори с него, знаем, че скоро започва подготовката. Знаем и успехите на Стоилов със Сираков и вярваме, че след този труден период трябва да гарантираме на феновете нещо добро с надежда, докато започваме по-агресивно с плановете по проекта за разработване на нов стадион", продължи Диксън.

Той уточни също така, че предстои да бъде отправена официална оферта към Стоилов. "Дано да приеме и има желание да работи с нас, защото знаем, че много футболисти искат да работят с него. Надявам се да му предложим нещо добро за него. Той много обича този клуб и да изпълнява своите проекти, заедно с ПФК Левски. Нямаме време и се надяваме максимално скоро да се получат нещата", каза още Диксън.

Кандидат-купувачът на Левски добави, че Благой Георгиев е бил в основата на идването му в България, предаде "Гонг". "Познавам го от доста време. Той ми предаде за страната Ви. Каза, че Левски е най-големият клуб в страната, че има най-великите фенове. Показа колко е важна историята на отбора. Той е истински родолюбец и се грижи за имиджа и образа на България. Дори ядохме баница, той ми представи това ястие. Той ще играе важна роля в бъдещето на ПФК Левски", призна британецът. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това