ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Американският диетолог Лорън Манакър назова храните, които представляват най-голяма опасност за сърцето. Според експерта най-вредни са хот-дозите и колбасите.
"Когато вземете предвид техния натрий, наситени мазнини и натриев нитрит като консервант, класическите хот-дози са една от най-вредните храни за здравето на сърцето, които можете да ядете", обяснява тя.
Същото важи и за много други видове готови месни продукти, включително шунката, наденицата, бекона и говеждото месо. Всички те допринасят за развитието на сърдечно-съдови заболявания дори повече от червеното месо.
Според Манакър, отказът от телешки колбаси в полза на пуешки или пилешки колбаси няма да реши проблема, тъй като те също имат много вредни съставки.
Единственият изход е да се ядат по-малко приготвени храни и полуфабрикати, смята диетологът.



