Диетоложката Енджи Касабие за това как да се храним здравословно и защо казва „не” на диетите

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Диетоложката Енджи Касабие за това как да се храним здравословно и защо казва „не” на диетите

43162
на 29.11.2020
Диетоложката Енджи Касабие за това как да се храним здравословно и защо казва „не” на диетите
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Усмивката трябва винаги да е на лицето. Това много помага. Винаги гледам да правя нещата възможно най-лесни. Това коментира пред БТВ диетоложката на звездите Енджи Касабие. Тя говори за това как да се храним по време на пандемията и да се справяме с излишните килограми, като представи и новата си книга с рецепти.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

„Много е лесно да докоснеш с реалистични неща всеки един човек и моята нова книга засега има отлични отзиви – каза Енджи Касабие. – Опитвам да обясня, че хората нямаме нужда от много уреди и техника у дома за да сме в добра форма, а просто трябва да изградим навици, да имаме начин на живот, който хем да ни дава възможност да ни е леко, хем да е полезно и здравословно. Няма как да спрем храната. Да, сега хората, като са си повече у дома, наблягат на готвенето и си хапват повечко. Това е страхотно. Не е лошо да се готви. Казвам „не” на диетите, защото от много спазване човек се фиксира в една идея какво и как да яде, и това е вредно. Не съм ходила на фитнес, само с няколко гирички съм у дома, движение и упражнения със свободни тежести ми помагат. От кухнята ми, ми носят храна по три пъти на ден, не се лишавам от  нищо, просто го приемам в по-умерени количества.

Тялото ни разказва всичко и трябва просто с него да се съобразим. Има разлика да си мързелив и да си уморен. Когато си уморен, означава, че не трябва допълнително да товариш мускулите. Разделяш тялото на горна и долна част, които натоварвам с упражнения. Корема се тренира всеки ден. Организмът обаче трябва да почива поне два дни в седмица. Тези, които тренират, трябва да го правят просто редовно. Трябва да си изградят ритъм на занимания, който да следват.

Ние диетолозите имаме огромна вина за неправилното хранене. Отиваме в крайности – яжте протеини, въглехидрати. Това плаши хората. Тайната е да се храниш за ситост. От стомаха ни зависи здравето, дълголетието ни, застаряването. Когато има много токсини, особено в черния дроб, имаме повече бръчки, подуваме се, повече петна имаме. Голяма част от хората не могат да отслабнат, защото предимно имат проблеми с перисталтиката. Това е голям проблем, особено при сегашния ни живот, защото всички сме стресирани. Спомнете си, когато сме преди изпит, като ученици, как от вълнение ви удря в стомаха. Стресът първо удря в перисталтиката, което е обмяна на вещсетва а това са токсини. И цяла аптека да глътнем, няма как да се борим с токсините”.

Енджи Касабие разказа, че в момента подготвя нов свой център с фитнес, с кухня, със сладкарница в него.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК