Димитров продължава да бъде сред лидерите в тениса

Тенис

Димитров продължава да бъде сред лидерите в тениса

9111
на 24.07.2024
Димитров продължава да бъде сред лидерите в тениса
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Григор Димитров ще остане в "Топ 10" на световната ранглиста при мъжете и през следващата седмица, съобщи "Фокус".

препоръчано

Родната първа ракета в момента е 10-и в света за 13-а поредна седмица, но по всичко личи, че това ще се случи за 14-а такава и идния понеделник когато е новото обновяване на подреждането.

Нито един играч след Димитров няма как да го настигне по точки. Българинът има 3770 в момента, а единствено Бен Шелтън от тези, които са близо до Григор и зад него по ранкинг, може да го доближи. Американецът е с 2750 на 14-а позиция като в момента играе на надпреварата в Атланта, която е от сериите "АТП 250". Това означава, че и при титла за младокът, то той ще събере общо 3000 и ще бъде далеч от първата ни ракета.

Димитров в момента лекува контузия - разкъсване на адуктора на левия крак, която го отказа от мача с Даниил Медведев на осминафинал на "Уимбълдън".

Това отказа българинът от участие следващата седмица на силното състезание във Вашингтон, САЩ (АТП 500).

Лошата новина за Гришо е, че той игра полуфинал във Вашингтон през миналия сезон и сега ще трябва да се лиши и от спечелените точки от надпреварата през 2023 г. 

Първоначално Димитров бе заявен и трябваше да оглави състезанието. Това означаваше, че Григор ще бъде водач в турнир под егидата на ATP за първи път от около 2 години насам.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния четвъртък: Ракът да си спести агресията, Близнаците пропускат секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния четвъртък: Ракът да си спести агресията, Близнаците пропускат секса
ПИК TV x
Делян Пеевски гръмовно: Държа на думата си! Няма да се откажа, докато не бъдат наказани извършителите на срамния възродителен процес (ВИДЕО) Делян Пеевски гръмовно: Държа на думата си! Няма да се откажа, докато не бъдат наказани извършителите на срамния възродителен процес (ВИДЕО)
ново
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК