Вход
София
Времето в София 12 o C

Димитър Димитров от Камара на автомобилните превозвачи изригна пред ПИК: Предателство е трима български евродепутати да не подкрепят родния бизнес! Бесни сме и тръгваме на протести, не са изключени ексцесии

Димитър Димитров от Камара на автомобилните превозвачи изригна пред ПИК: Предателство е трима български евродепутати да не подкрепят родния бизнес! Бесни сме и тръгваме на протести, не са изключени ексцесии

на 25.03.2019
53902
25
Димитър Димитров от Камара на автомобилните превозвачи изригна пред ПИК: Предателство е трима български евродепутати да не подкрепят родния бизнес! Бесни сме и тръгваме на протести, не са изключени ексцесии

Скандалът с липсата на трима български евродепутати - Светослав Малинов от Реформаторския блок, Неджми Али от ДПС и Николай Бареков от "Презареди България" набира скорост, след като стана ясно, че само два гласа не са достигнали, за да бъде отхвърлен пакетът "Мобилност" и той да не влезе за гласуване в европарламента (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА). Това ще стане в сряда, а за тогава от бранша готвят огромни протести.

Те са решени да търсят сметка и на тримата евродепутати, чиято липса определят като предателство към България и родни бизнес. Ето какво още разкри пред ПИК изпълнителният директор на Камара на автомобилните превозвачи Димитър Димитров:

- Г-н Димитров, как приемате отсъствието на трима родни евродепутати от ключовото гласуване на пакета "Мобилност", за чието отхвърляне се оказа, че не са достигнали само два гласа? 

- Подобно нещо не сме очаквали, защото с колегите от две години работим по тази тема и сега в последния и най-решителен момент не сме очаквали точно това да ни провали. Това за нас е предателство! 

Знаейки, че това е ключовото гласуване и решителният момент, не виждам какво може да оправдае отсъствието ти. Днес изпратихме мейл до всички евродепутати с уточнението, че без значение какво е становището им по пакета, е важно да ни подкрепят и да не се състои изобщо такова гласуване, което сега ще бъде в сряда.

Това е в нарушение на всички норми и изисквания на Европейския парламент и затова за нас е предателство трима българи да не гласуват, при положение, че два гласа не ни достигат! 

- Как се приема сред колегите ви това и какво ще предприемете? 

- В постоянен контакт сме с колегите и чуваме доста крайни идеи и мнения. Не виждам каква ще е тази изключителна невъзможност, която да им попречи да присъстват. Това са хора от различни политически групи и семейства в европарламента. Не може да се оправдае това с някакво съобразяване с евросемействата, защото има техни колеги, които са гласували тази точка да отпадне. 

За мен това е безотговорност и безхаберие.

- Транспортният министър Росен Желязков каза, че е бесен. Направил ли е той според вас достатъчно по този въпрос? 

- Г-н Желязков много пъти се е срещал с нас и поддържаше позиция, по която направи много и каквото зависи от него. Той е бесен като министър на транспорта. А си представете всички други хора, които губят бизнеса и работата си, хляба си в какво състояние са и дали не са в пъти по-бесни.

Планирали сме два протеста. Колеги заминават със самолет в Страсбург и следваме първоначалния план, според който, ако това нещо остане за гласуване на 27 март, да сме там. 

По същото време организираме и протест в София, който ще е по същото време, когато е там гласуването - в 12 ч. в сряда се събираме пред "Александър Невски". Утре ще направим и нови срещи с колегите, за да търсим по някакъв начин отговорност на тези трима души. Докато има безнаказани такива действия, нищо няма да се промени към добро. 

Ще говорим с колегите как да им търсим сметка. Дали ще търсим обяснение или ще има протести пред централите им, ще мислим. Г-н Бареков ни е трудно да кажа къде ще го намерим, тъй като с него пък абсолютно никакъв контакт не сме имали през цялото това време. Поне другите партии бяха излъчили по един представител и сме коментирали, но от негова страна не е имало никаква ангажираност. 

Но е ясно, че няма да оставим така нещата. 

- Очаквате ли да се стигне до ексцесии, щом са толкова ядосани хората в бранша? 

- Има колеги, които още преди това гласуване изказваха доста крайни мнения. Имаха намерение да палят камиони. Това се заяви от тях и след срещи в Министерство на транспорта и различни членове, изчакаха. Сега дали ще решат да правят нещо, не знам, но ние няма как да ги спрем или попречим. Затова не изключвам да се стигне до подобни ексцесии. Действията им ще са непредвидими, защото ситуацията е много критична.

Ако в сряда се стигне до приемането на този пакет, ексцесиите са в кърпа вързани и е разбираемо. 

Те ограничават един пазар от 65 000 регистрирани тежкотоварни автомобили, които извършват международни превози в България. Те ще трябва на 4 седмици да се връщат в България и това означава всяка седмица да се прибират до 15 000 автомобила и да се подбиват цените , които и без това са безобразно ниски. Няма как да не се стигне до ексцесии. Хората къде ще работят, които цял живот са правили това? 

Ние винаги сме били за разговора и разума, но в случая не знам как ще спрем тези хора да си защитават хляба и препитанието на семействата. 

Още утре ще потърсим сметка натези трима души, а в сряда насочваме усилията си към европарламента, защото там е гласуването. Защото тези трима души, дори да бъдат линчувани, това няма да спре пакетът "Мобилност". 

Подходили са безобразно и безотговорно и никаква причина не ги оправдава. Но нашата основна цел остава отпадането на този пакет за "Мобилност". 

- Във фейсбук Николай Бареков е обяснил, че не е подкрепил отпадането на пакета, защото така подкрепя по-добри условия на труд за българските работници. Приемате ли това обяснение? 

- Значи той подкрепя явно чужди интереси и икономики, чужди държави. Ние обяснихме, че 120 000 български семейства се препитават от този бранш. Той генерира около 15-17% от БВП на България, което е голяма част. Това са данъци и осигурителни вноски. Така, че не приемам това обяснение.

И в момента пазарът на труда е отворен и всеки български шофьор, ако не е доволен от условията, може да отиде да работи за всяка компания във всяка друга европейска държава. Самият факт, че тук има в пъти повече тежкотоварни автомобили, отколкото са необходими са нашата икономика и ние предлагаме тази услуга навън и имаше шофьори да го правим, означава, че условията не са по-лоши. 

Да ми обясни г-н Бареков с какво ще са по-добре шофьорите, ако работят в немска фирма и немския работодател трябва да ги прибира в базата в Германия? Къде е социалният ефект? 

Механизмът на този пакет е неясен и е ясно само едно - че целта е осигуровките да се плащат в държавите, където се работи. Ето това ще е ефектът и вече има такива предложения. А от това губи само България и това е предателство! 

Сподели:
Напиши коментар »
(25)
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Работодателите горовладелци когато трябва да платят по голяма заплати все реват...шофьорът трябва да може да спи в хотел а не в кабина като куче
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Някои ни викат, че ние от БСПто сме човеконенавистническа болшевишка партия, и сме мислили само за себе си, но се видя, че не е така. На бедните построихме панелки, ние пък се нанесохме да живеем в палатите на класовия враг. Сега някой може ли да ни каже че сме глупаци, на вас бедните панелите, на нас със Нинова и Елена палатите. Сега Мая Манолова събира по 20лв. за велик ден на бабите, а за нас големи премии, че ходим всеки божи ден на работа в парламента, за да устояваме вашите а не нашите интереси. БСП победа винаги, обещаваме на всеки българин по два Импекса, както на нашета умна и млада Лидерка, да се свети името и!
6
Е , Бареков " родолюбецо " , с колко " натежаха" банковите ти сметки мръснико , а ставало въпрос само за два гласа ?
7
И шефът на КПКОНПИ с имоти на ниски цени! Как ще разследва Цветанов?Оказва се, че Пламен Георгиев е не по-малко успешен брокер на недвижими имоти, като от 2012 г. до днес е придобил два апартамента, три паркоместа и един гараж, като е декларирал, че е сторил този подвиг за общо 527 095 лева. Излиза, че борецът срещу корупцията е декларирал новопридобито имущество за 527 095 лева, но в действителност пазарните цени на имотите към моментите на придобиване са на обща стойност от поне 405 000 евро или над 800 000 лева.....И още:.....Пламен Георгиев е наясно и със създадената от неговата комисия съдебна практика, която не признава цените по нотариалните актове за действителни и по всяка проверка, която се прави от КПКОНПИ и всяко дело за конфискация на имущество, задължително се прави пазарна оценка на недвижимите имоти към датата на сделките с тях. Въпросът е кой ще направи тази пазарна оценка за неговите имоти.
8
https://www.youtube.com/watch?v=HcqI9ngLUsg
9
До №7 Спри да лъжеш повече от Бабикян!Фамилия Радеви са обявили война на Народа! Като не успяха с преврат, опитват да газят наред! Само пенсиониране на високоплатения пенсионер ще успокои мегаломанските му мераци да унищожи България! Фамилия Радеви не са над законите!Ако си мисли че ще се измиришат простъпките им, значи е по-тъп, от колкото изглежда! Генерал Указ подготвя поредния указ, забраняващ заснемането на престъпници, ако са от БСП или от Дондуков 2! Деса е обещала, ако някой от Баджанаците е наказан за простъпките си, да бъде помилван от Смешника, над 650 престъпника вече е помилвал! ПроСтестерите са помилваните от Радев мутри!
10
ТАКИВА ДЕБИЛИ НИКОГА ПОВЕЧЕ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА - И ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ МАЛИНОВ
11
и другите и те ..българска му работа ..
12
Йончева е уволнена от Смешника Радев, защото е споменала, че има документи за отчитане от Радев на фиктивни летателни часове, освен двойната заплата на Деса!Миговете имали по 3 000 часа, а Радев годишно по 6-7 000 часа си надписвал! Имало е голям скандал, за това и Гарелов бе изритан от Дондуков 2! Охраната на Йончева е за да я пази да не напусне България, защото в офшорката и на Вирджините са и порите, приватизирани от Нинова от субсидията на БСП! Предния път едни 130 000лв. липсваха от касата на Позитано 20, в момента са над 2 млн. липсите! Това е причината Нинова със зъби и нокти да се бори за поста си, за да няма ревизия на касата! Нормален, трезвомислещ, гласоподавател никога не би гласувал за БСП + ДПС + ДЕОС! Никога на власт БСП, а Нинова, Радев и компания на съд!!!
13
отговор на коментар
Всички ДеСеБили са такива,ТЕ си избраха фатмака,ТЕ раздаваха Импекси,ЦУМ,Пловдивски Панаир и т.н, на червената чума!Костов спаси Кире Контрабандисто от затвора и отпусна държавни пари за лечение на татко му,защото цоциалистите били бедни,Костов подари Нефтохим на руснаците.
14
Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! -------->>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m
15
За всичко което си изброил са виновни ГЕРБ , но пропусна да кажеш и за дупката във Варна за която Бойко даде 43 милиона на Гергов , той е един от вас
16
Абе EБAH ГЪ3, 7 000 часа на месец са по 20 часа 365 дни в годината, бе ГЕЙберастки ТЪПАНАР. 3 000 часа са по 8 часа за 365 дни бе ГЕЙберастки МИРИ3ЛИВ EБAH ГЪ3.....EБATИ TЪПАНАРИТЕ СТЕ ГЕЙберастите....ИЗРОД.
17
Българските Олигарси в--ЦАЙТНОТ ! ! ЕСТЕСТВЕНО ,ЧЕ ЩЕ СА БЕСНИ ....ЩОМ НЕ ИМ ХАРЕСВА ,ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ БРЪКНАТ ДЪЛБОКО ЗА ДА:ЗАПЛАЩАТ НОРМАЛНИ И СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ КАКТО ВСИЧКИ ДРУГИ ТЕХНИ ПРЕВОЗВАЧИ ! ! ! ! МИНА ВЕЧЕ ВРЕМЕТО ...С ТРИЦИ ДА ЛОВИШ МАЙМУНКИ ДА ТИ БАЧКАТ ЗА БЕЗ ПАРИ.И НОРМАЛНИ ТРУДОВИ УСЛОВИЯ ! ! ! ......КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ НАУЧАТ ДА ПЛАЩАТ---ПО ЕВРОПЕЙСКИ ! ! ! ! НАЛИ. ! ! НАЛИ...!...!
18
отговор на коментар
Червените и лилявите комуняци подарихте дупката на Гергов,а и няма как ГЕРБ да са виновни за събития станали преди създаването им,но ако ги обвиниш за Баташкото клане, Кутев и Кънев ще ти отпуснат премия.
19
ПИК инат нон стоп връзка с Бареков!!! Постоянно му публикуват мнението ! Да го намерят и да го питат!
20
Ми то не може все бизнесмените да бъдат защитени в който и да е парламент! Този път Европа натиска за по-добри условия на шофьорите!!! То нашите си ги знаем , че работят само за тях си! Днес апартаменти, утре- евтини камиони на цена производител, без печалба и данъци! Рекетьори!!! И с цялата си наглост тръгнаха и Европа да рекетират! Ама нали знаем приказката: тръгнахме да изпреварваме запада и тогава ни видяха отзаде голия г.з!
21
Това с имотите на ниски цени е нищо в сравнение със заменките , които си направиха много политици на различни позиции от всички партии. Също по край големите се облажиха и по малките протежета на политически. класа.
22
АКО БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕВОЗВАЧЕСКИ БОСОВЕ ЗАПЛАЩАХА НОРМАЛНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ И НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ НАТРУД НЯМАШЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ПРОЕКТА МАКРОН ! ! ! НО ЛАКОМИЯТА ИМ ЗА БЪРЗО ЗАБОГАТЯВАНЕ ЗА СМЕТКА НА СВОИТЕ ТРАНСПОРТНИ РОБИ ИМ ДОКАРА ТОЗИ ПРОЕКТ НА МАКРОН ! ! ТАКА ,ЧЕ Г НА БАРЕКОВ Е МНОГО ПРАВ ! ! ! НО ЖАЛКОТО Е ,ЧЕ САМИТЕ ШОФЬОРИ -РОБИ ЗАСТАНАХА НА СТРАНАТА НА СВОИТЕ ЕКСПЛОАТАТОРИ ! ! ! НЕЩО КАТО СТОКХОЛМСКИЯ СИНДРОМ ! ! ! ! ДА ЗАОБИЧАШ НАСИЛНИКА СИ....!...!
23
a be,nestastnizi,ne znaete za kakvo stava duma,tsche schofjorite ni vodjat na minimalna zaplata,tsche spim s mesezi v kabinite,tsche polovinata sme razvedeni,tsche polovinata stradame ot babrezi,tsche dezata ni rastat bez basti,tsche se ukrivat danazi i t. n. i t. n. ,........
24
БСП-то от месеци не работят в парламента, ами те какви са.
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 13585
архив

- Кажете ми, докторе, толкова ли е лошо да се пие по една чаша преди ядене?
- По принцип не, но вие явно ядете твърде често...

няма нови новини
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
сега
1084
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Шефът на военното разузнаване ще може да е и цивилен (ОБНОВЕНА)
x
ОГЛЕДАЙТЕ СЕ! Тези признаци издават брак без любов
x