ДИПЛОМАЦИЯ: Външният министър Екатерина Захариева разкри темите между Борисов и Тръмп - ето за какво ще си говорят двамата в Белия дом

Америка

ДИПЛОМАЦИЯ: Външният министър Екатерина Захариева разкри темите между Борисов и Тръмп - ето за какво ще си говорят двамата в Белия дом

34947
на 22.11.2019
ДИПЛОМАЦИЯ: Външният министър Екатерина Захариева разкри темите между Борисов и Тръмп - ето за какво ще си говорят двамата в Белия дом
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Тази среща е важна. Енергийната сигурност, икономическите връзки. Важна тема са визите, разбира се. Четири държави останахме да пътуваме с визи. В момента отказът е 11% и малко, но трябва да се гледа и това, че много малко са българските граждани, които ги просрочват на фона на граждани на други държави. Това каза по Нова телевизия външният министър Екатерина Захариева за някои от темите, по които българският премиер Бойко Борисов ще разговаря с американския президент Доналд Тръмп.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Визитата на Борисов в Белия дом ще е на 25 ноември, а Захариева разкри, че срещата между двамата е договаряна от началото на годината.

"Сигурна съм, че тази среща ще подпомогне за повече американски инвестиции в България", изрази очакванията си родният дипломат №1.

"Когато става въпрос за национална сигурност и отбрана, разбира се, че е политически въпрос. Това беше най-добрият самолет, който България можеше да купи", коментира тя и сделката за самолетите Ф-16 за родните ВВС.

"Не съм проследила това посещение. Предполагам, че е осъщствено като председател на това НПО. Посещението на премиера е по дипломатически път. Това посещение на г-н Цветанов не е минало през министерство на външните работи. Това посещение на премиера го договаряме от началото на годината, искахме да е тази година", отговори сдържано Захариева на демонстративното посещение на низвергнатия Цветан Цветанов, който се похвали с посещение в Америка.

"Не съм присъствала на срещата между премиера Борисов и Мицковски. Антибългарска реторика има от години. Там вътрешно-политическата обстановка е много напрегната. Разбирам, че лидерът на ВМРО-ДПНЕ да събуди националистическите настроения", каза външният ни министър за поредната нагла провокация от македонски политик срещу България.

"Разследването е срещу конкретен човек, а не срещу организацията. Това не бива да поставя на карта двустранните ни отношения с Русия", заяви Захариева за разследването срещу председателя на движение "Русофили" Николай Малинов.

"Това е поредното нелепо и невярно твърдение на този сръбски депутат срещу България. Не виждам български разузнавач да вербува сръбски офицери, нека не прехвърлят от болната на здравата глава", коментира Захариева шпионския скандал в Сърбия и обвиненията на сръбския депутат Дрецун.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Възраждане: Въпреки натиска на Асен Василев да се свалят критериите, България ще остане извън еврозоната през 2025 г. Ще сме готови през 2043 г. (ВИДЕО) "Възраждане": Въпреки натиска на Асен Василев да се свалят критериите, България ще остане извън еврозоната през 2025 г. Ще сме готови през 2043 г. (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК