Директори искат санкции за учениците заради анархията в училищата: Абсолютно всичко се нарушава

ЧАС ПИК

Директори искат санкции за учениците заради анархията в училищата: Абсолютно всичко се нарушава

71345
на 08.08.2024
Директори искат санкции за учениците заради анархията в училищата: Абсолютно всичко се нарушава
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Темата за санкциите в училище отново излезе на дневен ред. Училищният директор Диян Стаматов излезе с пост във Facebook, в който определя неспазването на правилата и липсата на санкции като най-големия проблем в родното ни образование.

препоръчано

"Това е основният проблем през последните години. Много трудно се налагат санкции на ученици, които са нарушили правилата. Не са редки случаите, в които родители оспорват законодателно в Административния съд налагането на санкции. Където не са спазени правилата, да се налагат необходимите санкции", подчерта Стаматов пред Bulgaria ON AIR.

"Анархията придобива сериозна застъпеност в училищната система. Това води до нарушаване на класа, нарушаване на поведението в рамките на часа, качеството на образованието намалява. Усещането за справедливост е силно нарушено. Усещането за липса на санкции и наказуемост също", каза събеседникът.

Нищо не се случва, ако учениците не пишат домашните си, не ходят на училище и нарушават дисциплината, стана ясно от думите на Стаматов.

По думите му това безсилие в системата на санкциониране бързо прераства в безсилие в обществото ни изобщо. Има усещане за липса на санкции за всички.

"Едно от най-лесните неща е родителят да вярва безпрекословно на случващото се в училище. Трябва да бъдат приети няколко стъпки за санкциониране. До 16-годишна възраст децата са под прякото възпитание и въздействие на своите родители. Родителят трябва да бъде спазващ правилника на институцията, както и ученикът", настоя Стаматов.

Директорът съобщи още, че над 50-60% са родителите, които не посещават училището на своето дете, за да се запознаят с важните казуси.

Апелът на директорите не е да има оценка за поведение. Желанието е да има по-лесен формат за налагане на санкции, обобщи Стаматов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК