Директорът на българското училище в Шанхай: В последните дни имаше 6 нови случая на COVID и властите бяха готови да затворят 19-милионния град

Азия

Директорът на българското училище в Шанхай: В последните дни имаше 6 нови случая на COVID и властите бяха готови да затворят 19-милионния град

11144
на 02.12.2020
Директорът на българското училище в Шанхай: В последните дни имаше 6 нови случая на COVID и властите бяха готови да затворят 19-милионния град
Автор:   ПИК

Последните няколко дни в Шанхай бяха открити 6 нови случая на коронавирус и това беше нещо изключително тревожно. Властите бяха изправени на нокти и дори имаше готовност да се затвори един цял град като Шанхай, каза в ефира на БНТ директорът на българското училище в Шанхай и преподавател в университета "Джаотонг" Димитър Владиков.

препоръчано

За щастие, до пълно затваряне не се е стигнало, но са били затворени няколко квартала. Тези мерки дават резултат и положението е под контрол.

"Често съм си мислел защо не може да се сравнява Китай с България. Просто защото тук правителството налива много пари в тези мерки. Всяка една карантина, която е две седмици, се поема от държавата. PCR тестовете също се поемат от работодателите и част от здравните застраховки, които всеки в Китай притежава", каза Владиков.

Той изрази съмнения, че българското правителство ще налее толкова средства в здравеопазването.

Дебати за носенето на маски в Китай няма, дори човек не може да се оплаче. Китайците вярват силно в правителството и никой не си и помисля да не носи маска, категоричен беше директорът на българското училище в Шанхай.

"Аз бях голям оптимист допреди няколко дни, че китайците ще успеят да направят ваксина, защото тук се говореше, че ваксината е на последен етап от четирите етапа на тестване. Какво забавя ваксината? Първо, защото няма много случаи, на които да се приложи такава ваксина. За да бъде успешна, тя трябва да се тества на колкото се може повече хора. Другото е, че все пак говорим за лабораторни тестове и тези резултати не са оповестени от медиите. В последно време се чуват мнения, че този вирус няма да си отмине така лесно, както всички се надяваха и очакваха", коментира още Владиков.

Китай дори възнамерява да не отваря границите и през лятото на 2021 година.

Голяма част от училищата в страната работят нормално, децата са без маски и седят на чинове по двама, ходи се всеки ден на училище, както преди пандемията. Някои от университетите са затворени само за чуждестранните студенти.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Девите да не правят необмислени неща, Близнаците да не взимат крайни решения САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Девите да не правят необмислени неща, Близнаците да не взимат крайни решения
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 43
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това