Директорът на "Свилоза" с ПЪРВИ ПОДРОБНОСТИ за взрива в завода за целулоза

Инциденти

Директорът на "Свилоза" с ПЪРВИ ПОДРОБНОСТИ за взрива в завода за целулоза

124539
на 29.07.2024
Директорът на Свилоза с ПЪРВИ ПОДРОБНОСТИ за взрива в завода за целулоза
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Пожарът в "Свилоза" е потушен, а утре ще бъде направен опис на щетите.

препоръчано

Това съобщи изпълнителният директор на завода Михаил Колчев. Взрив около 11:30 часа днес вдигна на крак града. По неофициална информация се е получила химична реакция в производствен цех и е последвала експлозия, вследствие и пожар. 

"В момента се оглежда състоянието на оборудването и се охлажда, ако има някъде съдове, които все още са с висока температура, за да не се възобнови пожарът", заяви Колчев пред БТА.

Според него е възникнал пожар, а в последствие и взрив, в единия от цеховете, който приготвя избелителни разтвори. На смяна обикновено в този цех работят между трима и петима души, но от работещите там пострадали няма.

Пострадал е пожарникар, чест от ведомствената пожарна, която "Свилоза" поддържа и той е участвал в гасенето заедно с представителите на регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Михаил Колчев обясни, че е говорил с кмета на Свищов и по думите му състоянието на пострадалия, който е с прорезни рани от стъкло, е стабилно и той няма да остане в болница.

Все още не може да се каже каква е причината за взрива, каза още изпълнителният директор. Заводът не може да възобнови работата си без този цех, допълни Колчев.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК