Директорът на "Топлофикация София" проговори за запора - ето какво решение на спора търсят с "Булгаргаз"

Животът днес

Директорът на "Топлофикация София" проговори за запора - ето какво решение на спора търсят с "Булгаргаз"

16823
преди 5 часа
Директорът на Топлофикация София проговори за запора - ето какво решение на спора търсят с Булгаргаз
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Няма опасност за началото на отоплителния сезон в столицата.

препоръчано

Това заяви изпълнителният директор на "Топлофикация София" Петър Петров, потърсен за коментар по повод информацията за запор на сметки на дружеството от страна на "Булгаргаз".

"Няма никаква база за притеснение. Има запор на една-единствена сметка", уточни той. "Към настоящия момент имаме активни преговори с "Булгаргаз". На прага сме да сключим споразумение и да се прекрати цялата тази дилема", каза още Петров, цитиран от БТА. 

По думите му няма никакъв проблем и за оперативната дейност на дружеството.

На въпрос защо според него точно сега се предприемат подобни действия, Петров предположи, че може "Булгаргаз" да има нужда от парични потоци в баланса.

"Не е решение, което да е предварително обсъдено с нас. Ние изненадващо научихме за него. Веднага влязохме в контакт с ръководството на дружеството, обяснили сме какви са нашите възможности и в момента, мисля че до края на седмицата ще имаме положителен резултат. За момента е спряно налагането на запорите по останалите банкови сметки", каза изпълнителният директор.

От своя страна изпълнителният директор на "Булгаргаз" Веселин Синабов посочи, че запорът е частичен, но се водят преговори.

"Мисля, че ще намерим решение. "Булгаргаз" ще остане надежден партньор, както за дружеството, така и на всички регулирани клиенти. Задълженията са над 800 млн. лева, най-старото е от март 2023 г. Предстои зима, потреблението ще порасне и дълговете могат да се увеличат. Ликвидността на "Булгаргаз" не е застрашена, имаме налични средства да покриваме своите нужди, но "Топлофикация София" не показва желание да погасява и текущите си задължения. До края на деня ще намерим решение, може да е разсрочено плащане, за да не се стига до дело. През миналите години са си покривали летните задължения и са погасявали само зимните със закъснение, сега не плащат навреме и летните", обясни той. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Георги Харизанов с анализ за предизборните битки и изхода от вота: Борисов може да направи само евроатлантическо правителство с ППДБ, Пеевски и донякъде ИТН (ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Георги Харизанов с анализ за предизборните битки и изхода от вота: Борисов може да направи само евроатлантическо правителство с ППДБ, Пеевски и донякъде ИТН (ВИДЕО)
ново
Днес: 92
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК