Вход
София
Времето в София 7 o C

Диян Стаматов вкарва 119-о училище в София в онлайн режим

Диян Стаматов вкарва 119-о училище в София в онлайн режим

на 26.10.2020
9581
0
Диян Стаматов вкарва 119-о училище в София в онлайн режим
Автор: ПИК
26.10.2020
0
9581

Директорът на 119-о училище в София Диян Стаматов няма да чака евентуално решение на общинския кризисен щаб за преминаване на гимназистите от столицата на дистанционно обучение. Пред Дарик той каза, че вече е задействал процедурата за преминаване в дистанционно обучение в неговото училище, според заповедта на МОН, която бе разпространена по-рано днес.

По думите му не би отнело повече от 48 часа да се задвижи процедурата и дадено училище да мине на онлайн обучение.

По негово мнение решение за преминаване към дистанционно обучение в гимназиалния етап може да се вземе от общинския щаб.

„Аз самият смятам, че в момента би могло да се вземе като решение от общинския щаб. Но дори това да се забави, в 119-о започнахме всички стъпки за процедура по отношение на преминаване в дистанционна форма на гимназистите. Ще поискам от министъра неговото съгласие това да се случи с оглед опазването живота и здравето на учениците, но и притеснението ми, че учителите започнаха един по един да окапват“, посочи той.

„София-град за съжаление е точно в тази зона, с червения код, където има висок процент опасност от заразяване сред учители и ученици. Гимназиалният етап е първият етап, който би могъл сравнително лесно, безпроблемно и доста бързо да премине в дистанционна среда за един сравнително кратък период. Причините за моето предложение са, че това е етапът, в който учениците са най-големи и дисциплинирани и биха могли бързо да започнат в дистанционно обучение. От друга страна, това са учениците, които за голямо съжаление не спазват най-активно дистанцията в училищната обстановка и това води след себе си до сериозни затруднения по отношение на превенцията от разпространяването на Ковид“, каза още Стаматов.

Той обясни и как се задейства процедурата за преминаването към дистанционно обучение.

„На пръв поглед изглежда бавно, но в действителност би отнело не повече от 48 часа, за да се случи това нещо. Нагласата на родителите може да се получи много бързо чрез електронния дневник, педагогическият съвет да се осъществи веднага, след като има становище на нагласата на родителите и съгласувана позиция на обществения съвет. Най-важното в нея остава високата степен на заболеваемост в населеното място, която за съжаление в София започна да се изкачва в критичната си посока и е разумно, според мен, превантивно, както за учениците, така и за учителите, да бъде приложено в почти всички софийски училища“, каза директорът на 119-о училище.

Сподели:
свързани новини
Диян Стаматов обезпокоен:  Предстои трудна учебна година, защото … Диян Стаматов обезпокоен: Предстои трудна учебна година, защото …
Дистанционното обучение е гъвкав вариант,  приложим...
на 11.07.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19104
архив

Перничанин отишъл при врачка. Тя го погалила по корема и рекла: - Ще проходиш! - Бе, да те е** у врачката... Па я си 'одим! Излязъл навън, погледнал - няма му голфа!

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
АСТРОЛОГ: Денят е добър за начало на важни дела. Всичко, което се започне, ще има успех
x