Доайен в Европейския парламент: Най-вероятният следващ премиер на Великобритания е ...

Европа

Доайен в Европейския парламент: Най-вероятният следващ премиер на Великобритания е ...

10873
на 30.03.2019
Доайен в Европейския парламент: Най-вероятният следващ премиер на Великобритания е ...
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Борис Джонсън е вероятният следващ министър-председател на Великобритания. За това намекна пред БНР доайенът в Европейския парламент Елмар Брок, водил преговорите за Брекзит в екипа на Мишел Барние.

препоръчано

След като снощи британската Камара на общините отхвърли за трети път споразумението за излизане от ЕС, в политическите среди в Лондон все по-често се чуват гласове за необходимостта премиерът Тереза Мей да се оттегли от поста.

„С Борис Джонсън се познаваме лично от над 30 години – заяви Брок. - Човек никога не знае, какво може да очаква от него. Той обаче е много интелигентен мъж и мисля, че след като Брекзит се изясни, той ще бъде така умен и мъдър да постигне разумно търговско споразумение с ЕС. Това е във взаимен интерес, независимо, кой ще бъде следващият премиер. Ние от ЕС ще работим за бъдещо тясно търговско сътрудничество, за да ограничим максимално щетите от Брекзит“.

Той не се нае да прогнозира кога и как Великобритания ще напусне Евросъюза.

„Трудно е да се каже. Ако през следващите дни и седмици всичко пропадне, ще имаме още по-дълго отлагане на Брекзит, а това означава, че британците трябва да участват в европейските избори. А ако в Обединеното кралство се стигне до предсрочни избори и втори референдум, наистина не мога да направя никаква прогноза. Включително и за това, дали изобщо ще има Брекзит“, добави той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 100
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК