Добра новина за болната от коронавирус родилка от Карнобат - вече е на спонтанно дишане. Съпругът й почина

Региони

Добра новина за болната от коронавирус родилка от Карнобат - вече е на спонтанно дишане. Съпругът й почина

16309
на 12.03.2021
Добра новина за болната от коронавирус родилка от Карнобат - вече е на спонтанно дишане. Съпругът й почина
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Има радостна новина. От тази сутрин родилката от Карнобат, която бе досега в медикаментозна кома, е на спонтанно дишане. Надявам се това да продължи, за да й се даде шанс да се грижи за близнаците, които бяха родени чрез секцио преди няколко дни, каза пред Нова телевизия заместник-директорът на УМБАЛ – Бургас д-р Светлозар Георгиев.

препоръчано

„Жената е била приета първо в Инфекциозно отделение. Състоянието й бе относително стабилно, но имаше придружаващи заболявания, а съпругът й го доведоха от белодробната болница. Много бързо се е влошил и е настанен веднага в реанимацията на УМБАЛ. Въпреки положените усилия, той е екзитирал (б.а. починал)“, добави той.

„Колегите ми са извършили подвиг. Без да губят никакво време са преценили, че в ситуацията трябва да даде шанс на децата за живот. Предприели са много бързо секцио. Двете деца се намират в Неонатология. Полагат се интензивни грижи за тях. Състоянието им е стабилно“, разкри д-р Георгиев.

„Ситуацията в болницата е динамична. До преди час имахме две свободни легла. Пазим ги за най-тежките случаи“, добави той. 

„От вчера има заповед на директора на РЗИ – Бургас да се увеличат леглата. В момента имаме пет отделения, които работят с коронавирус с общо 160 легла. Има и още 12 реанимационни“, уточни заместник-директорът на бургаската болница. 

„Бяхме заделили за деца 10 легла, но част от тях бяха заети заради натиска на пациентите. Четири ги пазим, защото при тази вълна има тенденция за заразяване на кърмачета“, каза още той.

„Няколко деца от Бургас са с пневмонии. Настанени са в лечебни заведения в морския град“, стана ясно в предаването.

През изминалото денонощие отново е имало голям наплив на пациенти с COVID-19. Много от тях са хоспитализирани, но свършват свободните легла в КОВИД отделенията.

„Много е напрегнато положението, увеличи се натискът от пациенти с пациенти от COVID-19. 43-ма души са преминали през отделението през последното денонощие. 27 от тях са хоспитализирани. Това води до изчерпване на леглата в болницата“, каза началникът на спешното отделение на УМБАЛ - Бургас д-р Здравка Инджова.

Слава Богу през изминалата година създадохме алгоритъм на поведение, така че доста по-организирано се извършва триажа, приема на пациенти, добави тя.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК