Вход
София
Времето в София 0 o C

Доброволки от структурата на жени-ГЕРБ в Ловеч влизат в болницата

Доброволки от структурата на жени-ГЕРБ в Ловеч влизат в болницата

на 29.10.2020
8159
0
Доброволки от структурата на жени-ГЕРБ в Ловеч влизат в болницата
Автор: ПИК
29.10.2020
0
8159

Геновева Генова и Галина Бочева от структурата на ЖГЕРБ в Ловеч са първите изявили желание да се включат като доброволки в МБАЛ – Ловеч. Двете дами вече уговориха графика си и влизат в лечебното заведение, за да подпомогнат работата на санитарите и екипите в битката им с коронавируса. Те ще поемат дезинфекцирането на двата входа и общите пространства около тях, стълбището и парапетите, за да се намали рискът от разпространение на заразата. 

„Като човек, работил и като социален работник, и като санитарен инспектор мой човешки и професионален дълг е да се отзова на призива за помощ и се включа като доброволец в работата на болницата в Ловеч, за да помогна в тази трудна ситуация. Днес доказаните случаи на коронавирус в областта са 31, виждаме какво става в страна, те растат всеки ден, отделенията се пълнят с хора, които са в средно тежко или тежко състояние. В същото време лекарите, медицинските сестри, санитарите работят нон стоп вече месеци наред, имат нужда от подкрепа и помощ – това ще им дам, моята помощ. И апелирам всеки, който може, да направи това – те имат нужда от хора, които да се включат в дезинфекцията на помещенията, в почистването, а това е нещо, което всеки може да направи при спазване на всички мерки за безопасност. За да се справим с коронавируса трябва да бъдем обединени в битката с него и всеки да помогне както може“, сподели решението си Галина Бочева.

Геновева и Галя започват утре и очакват последователи. След разговор днес с директора на МБАЛ Ловеч д-р Румяна Нановскае уточнен графика им на работа, осигурени са и с необходимите лични предпазни средства, както и дезинфектанти за работата им.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20242
архив

Вуте: - Абе, Нане, моеш ли да ми дадеш назаям каручката, оти моята се прехаби нешо? Нане: - Да кажем, че ме нема, те ме те, тука съм си. Да ти кажем, че каручката я нема, тея те, там си е. Затова, че ти отговорим уклончиво - Ти що си не е*еш майкята?

x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов: Не искам да чувам за проблеми със заплащането на медиците от първа линия (ВИДЕО)
x
Проучване установи - колко време е нужно, за да се влюбите
x