BG EN

Добруджанска писюр сарма на фурна

Читателски рецепти

Добруджанска писюр сарма на фурна

30770
на 29.07.2013
Добруджанска писюр сарма на фурна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Гергана Георгиева

препоръчано

Необходими продукти:
30-40 попарени лозови листа
1 ч.ч. ориз
400 г кайма
5 яйца
600 г сирене
4 стръка пресен лук
копър
1 ч.л. черен пипер
2 ч.л. червен пипер
5 с.л. олио
кисело мляко за гарнитура
Начин на приготвяне:
Накълцайте на ситно лука, лозовите листа и ги сложете в мазнина да се задушат. Прибавете каймата и бъркайте, докато се запържи. При нужда долейте малко топла вода. Добавете измития ориз, овкусете с черния пипер. Долейте 100 мл вода и бъркайте, докато оризът набъбне. Разбийте яйцата и ги добавете към сместа. Добавете червения пипер, сиренето и копъра. Разбъркайте. Прехвърлете сместа в намазнена тава. Добавете около 800 мл топла вода. Пече се във фурна, докато не стегне напълно. Дано да ви хареса и добър апетит!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 14 декември - пътуване ще се отрази освежаващо на Везните, успехът е със Скорпионите, които работят през почивния ден САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 14 декември - пътуване ще се отрази освежаващо на Везните, успехът е със Скорпионите, които работят през почивния ден
ПИК TV x
Времето полудя! Проф. Георги Рачев с ЛОША ПРОГНОЗА пред ПИК TV - ще видим сняг за Коледа през крив макарон (ВИДЕО) Времето полудя! Проф. Георги Рачев с ЛОША ПРОГНОЗА пред ПИК TV - ще видим сняг за Коледа през крив макарон (ВИДЕО)
ново
Днес: 62
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК