ДОКЛАД ТВЪРДИ: Ким Чен Ун готви Северна Корея за войнa

Азия

ДОКЛАД ТВЪРДИ: Ким Чен Ун готви Северна Корея за войнa

15273
на 10.08.2023
ДОКЛАД ТВЪРДИ: Ким Чен Ун готви Северна Корея за войнa
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун уволни висшия си генерал и призова за засилване на подготовката за война по офанзивен начин. Това включва увеличаване на производството на оръжия и провеждане на повече учения, съобщават държавните медии.

препоръчано

Събитията са станали на заседание на Централната военна комисия, съобщи Корейската централна информационна агенция, само няколко дни, след като Ким инспектира няколко големи оръжейни завода, предава "Телеграф“.

Военното събрание се провежда в момент, когато Сеул и Вашингтон се подготвят за големи съвместни учения по-късно този месец, които Северът разглежда като репетиции за инвазия и многократно е предупреждавал, че могат да предизвикат съкрушителни ответни действия.

На срещата Ким е уволнил началника на Генералния щаб Пак Су Ил, заменяйки го с вицемаршал Ри Йонг Гил, съобщи KCNA, без да дава повече подробности.

От KCNA съобщиха, че дневният ред на срещата е бил въпросът за извършване на пълна военна подготовка, включително и осигуряване на по-мощни ударни средства, за да се осигури перфектна военна готовност за война.

Ким е призовал всички промишлени предприятия за боеприпаси да продължат масовото производство на различни оръжия и оборудване, се казва в доклада.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК