ДОКОГА? Безчинствата в карцера на ужасите в Дупница продължават - ветеринар кастрира кучета като касапин (СНИМКИ 18+)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ДОКОГА? Безчинствата в карцера на ужасите в Дупница продължават - ветеринар кастрира кучета като касапин (СНИМКИ 18+)

61251
на 21.05.2020
ДОКОГА? Безчинствата в карцера на ужасите в Дупница продължават - ветеринар кастрира кучета като касапин (СНИМКИ 18+)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Безчинствата в скандално известния общински приют за бездомни животни в Дупница продължават! За нови случаи на жестокост при кастрации, сякаш извършени от касапин, а не от професионален ветеринар, алармираха зооактивисти.

препоръчано

"Постоянно получаваме от граждани снимки, от които е видно, че животните се подлагат на мъчения, страдания и болка. Те са дело на Ангелов - т.нар ветеринарен доктор на приюта. Според най-съвременните методи за кастрация разрезът трябва да е голям не повече от 2-3 см., а сами виждате от снимките, че Ангелов кастрира от гърлото до долу", изригна пред репортер на ПИК Ирина Николова от Сдружение "Помощ за животните - Дара".

Самата тя преди време сигнализира Българския ветеринарен съюз за касапските методи на работа на 73-годишния д-р Ангелов. След което същият бива привикан от организацията на ветеринарните лекари, за да премине задължен  опреснетелен курс.

"Но той продължава да осакатява животните всеки ден. Миналия септември Ангелов бе отстранен от длъжност и бе назначен нов млад и състрадателен ветеринар. Но понеже той отказва да убива здрави и неагресивни, а просто набедени за такива кучета, а и всякакви други, кметът Методи Чимев го уволнява и си взема обратно ветеринаря-касапин, който отново реже и цапа с кървища", потресена е Николова.

Нейното сдружение, както и други организации за защита на животните и доброволци водят битка с общинския приют заради цялостно нехуманно отношения на персонала към обитателите му вече 4 години. За този период не един и два са били случаите, в които зоозащитници извеждат от дупнишкия карцер кастрирани животни, след което при ревизиите във ветиринарни клиники специалистите се хващат за главата. Допреди известно време кастрациите били извършвани с неразграждащи се конци, които предизвиквали некроза на тъканите. 

За 4 години са били сигнализирани безброй пъти всички възможни институции. "И нищо отникъде! А животните системно са подложени на болки, кръвоизливи след кастрации и стрес в нарушение на чл 6.7, т, 1 от Закона за защита на животните. Това е жестоко отношение към животните, което е инкриминирано по Наказателния кодекс на Република България. Настояваме д-р Ангелов да бъде отстранен от длъжността ветеринарен лекар на приюта. Междувременно последните снимки на жестоко кастрирани животни стигнаха и до Германия. Тамошни организации подготвят протестни писма до общината в Дупница", заяви още Ирина Николова.

През юли миналата година инцидент от същия приют възмути любителите на животни в цялата страна. Кучето Бианка бе открито в клетката си в неадекватно състояние и в локви кръв. Според клиничния протокол от ветеринарната клиника в "Симеоново", малтретираното животно е било прието с поднормална температура, обилно слюнотечение с кръв, прехапан език с кръвоизливи, в шоково състояние, некоординирано, като съмненията на специалистите са, че е претърпяло побой или натравяне с антифриз. 

След като почина в страшни мъки, аутопсията на Бианка показа, че е ликвидирана с антикоагуланти. Или казано по-просто - aнтиĸoaгyлaнти cъдъpжaт пoвeчeтo cъвpeмeнни oтpoви, ĸoито ce изпoлзвaт ĸaтo cpeдcтвo зa бopбa cpeщy гpизaчитe. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ВТОРНИК: Раците да се пазят от прибързаност, изгодни делови оферти за Козирозите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ВТОРНИК: Раците да се пазят от прибързаност, изгодни делови оферти за Козирозите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Страшно меле на Тракия - камион се обърна на платното, образува се километрична тапа (СНИМКИ/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК! Страшно меле на "Тракия" - камион се обърна на платното, образува се километрична тапа (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК