ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти: 500 г пюрирана диня, 400 г крема сирене, 1 ч.ч. захар, 1 пакетче желатин. За блата: 120-150 г обикновени бисквити, 100 г масло. За гарниране: 2 резена диня, 4-5 листа мента, 3 с.л. лимонов сок, 1 с.л. захар
Начин на приготвяне: Бисквитите се мелят заедно с разтопеното масло и се оформя блат с диаметър 26 см. Блатът се оставя за 1 час в хладилника. Крема сиренето се разбива заедно със захарта около 5 минути. Разтвореният във вода желатин се смесва с пюрираната и почистена от семето диня и с крема сиренето.Сместа се прехвърля в върху бисквитения блат и се оставя в хладилника. За гарнитурата се смесват ситно нарязните листа мента, лимоновият сок, захарта и дребно нарязаната диня. Сместа за гарниране се поднася заедно с нарязания десерт.