Вход
София
Времето в София 8 o C

Домусчиев продава Нова тв на „Виваком“

Домусчиев продава Нова тв на „Виваком“

на 26.10.2020
253384
0
Домусчиев продава Нова тв на „Виваком“
Автор: ПИК
26.10.2020
0
253384

Нова телевизията и цялата група медии около нея се продава от собственика Кирил Домусчиев, научи ПИК. Според информацията на медията ни от източници в канала засега сигурен купувач е медийната група "Юнайтед груп", която наскоро придоби и БТК и е собственик на "Виваком". Двете страни вече водят преговори и до 2-3 седмици сделката можело да е завършена.

Не е ясна причината Домусчиев да се откаже от участието в медийния бизнес само година и половина след като придоби една от най-големите родни телевизии, плюс редица сайтове и радиа, а наскоро присъедини към групата и "Канал 3". Според вътрешни източници става дума за невъзможност да се управлява ефективно толкова сериозна инвестиция, която е различна от дейностите на другите му компании. Назначеният мениджмънт, който в по-голямата си част е от кадри на "Канал 3", не показал ефективност и до момента няма нито нова стратегия за развитие на медиите, нито пък ясна концепция и редакционна политика. За сметка на това конфликтите и противоречията в управлението били ежедневие и вероятно това е причината собственикът да реши да се отърве от този бизнес. 

Бъдещият евентуален собственик на групата на Нова тв пък има опит в бранша. Мажоритарен акционер в “Юнайтед груп” е лондонският фонд “БиСи партнърс”. В управлението на групата присъстват както гърци, така и сърби, които освен това са наясно с медийния пазар на Балканите. 

Фондът “БиСи партнърс” управлява активи с годишни приходи от над 35 млрд. долара. Компанията има бизнес основно в Западните Балкани, най-вече в Сърбия, където държи три местни оператора и придобива и кабелни оператори, платформи за медийно съдържание и мобилни услуги.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22717
архив

Двама си говорят:
- В неделя ще водя тъщата до битака.
- А колко ще и искаш?

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x