Допълнителна задача! Дончев ще отговаря за техническата подготовка на изборите

ЧАС ПИК

Допълнителна задача! Дончев ще отговаря за техническата подготовка на изборите

6120
на 26.08.2015
Допълнителна задача! Дончев ще отговаря за техническата подготовка на изборите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Правителството прие решение за подготовката и провеждането на местните избори и на национален референдум. Кабинетът възложи на заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев да координира изпълнението на дейностите по организационно-техническата подготовка на изборите за общински съветници и кметове и на национален референдум.

препоръчано

В задълженията му влизат още и дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, съхранението на техническите устройства за машинното гласуване. Министърът на финансите трябва да внесе в Министерския съвет проект на план-сметка за разходите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите и националния референдум, съгласувана с ЦИК.

Той трябва да предложи и проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР и техните регионални центрове. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи ще организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР, а министърът на регионалното развитие и благоустройството ще координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци. За организацията, подготовката и произвеждането на националния референдум извън страната отговаря външният министър. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК