Дори и червената "Галъп" призна: 56% от българите подкрепят мерките на Борисов

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Дори и червената "Галъп" призна: 56% от българите подкрепят мерките на Борисов

66610
на 30.11.2020
Дори и червената Галъп призна: 56% от българите подкрепят мерките на Борисов
Автор:   ПИК

Дори и червената социологическа агенция "Галъп" призна, че мерките, взети от правителството и премиера Бойко Борисов се приемат и се одобряват масово. 

препоръчано

Проучване на агенцията от тези дни ясно показва, че новите решения на кабинета за борба срещу коронавируса се одобряват от 56 на сто от анкетираните.  

Според анализа на данните мерките са в състояние да донесат известно успокояване. От гледна точка на общественото мнение мерките идват навреме, защото обществото в последните месеци като че ли и самостоятелно достигна до идеята за нови по-строги мерки.

През лятото, например, мнозинство от над 60% беше против втвърдяването на мерките, въпреки нарастващите и тогава случаи. Към началото на ноември обаче мненията „за“ и „против“ втвърдяване на мерките вече бяха поделени равно. Сега сериозните числа при новозаразените, а и примерите от чужбина, карат и българите да „свикват с мисълта“, че ново затягане е въпрос на време.

Близо две трети от запитаните се съгласяват, че кризата с Ковид на практика е объркала живота им. 42% не смятат така, а има и малко, които се затрудняват да определят. 

Има неяснота кога да се очаква краят на кризата. При директен въпрос за очакванията в тази посока, най-голямо натрупване (32%) е в опцията „повече от една година“. Надеждата на 25% е, че кризата ще отшуми до пролетта, 16% избират „до лятото“, 3% допускат завършекът да e през есента, а 9% - в края на 2021 г. Останалите признават, че не могат да определят. Това е сериозно отрезвяване спрямо началото на лятото, когато около 60% вярваха, че ще има нормализация до края на годината. С ръста на случаите по-късно през лятото, този дял спадна до около една трета още през юли.

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това