ДОХОДОНОСЕН БИЗНЕС: Зуека продаде картини за 8 бона - ценители шарят по 700 кинта за платната на актьора

Епицентър

ДОХОДОНОСЕН БИЗНЕС: Зуека продаде картини за 8 бона - ценители шарят по 700 кинта за платната на актьора

26598
на 19.01.2021
ДОХОДОНОСЕН БИЗНЕС: Зуека продаде картини за 8 бона - ценители шарят по 700 кинта за платната на актьора
Автор:   ПИК

Васил Василев Зуека е продал картини за 8 бона в пандемията. Артистът, който от 20 години не беше пипвал четка, но намери отново вдъхновение в обявената социална изолация, е сътворил около 42 картини за последния месец, като първите 11 тях продаде от раз.

препоръчано

Всяко едно от произведенията струва на цена около 600-700 лв. "Не се взимам насериозно, нито мога да се нарека художник. Най-скъпата ми картина е 600 лева", сподели пред Георги Любенов актьорът, който тези дни участва в "Национална оптимистична изложба" на групата "Купи изкуство" във Фейсбук.

Там той представи две картини, които бяха продадени веднага, след като бе поставено началото на изложбата.

Зуека рисува от дете, но покрай ангажиментите си в телевизията и театъра бе оставил на заден план тази своя страст. В началото на обявеното извънредно положение обаче той помагал на своя син в рисуването и любовта към четката се върнала. След това измайсторява 40 работи за един месец в много цветове и форми, тьрсейки посланията по вечните теми като любовта и приятелството.

"По принцип съм човек с шарена душа, макар че в момента не ми е много пъстро - чувствам се като затворник", коментира пред "Телеграф" Василев.

Неговата любима жена Ани го подсетила да започне да рисува летящи xopa. После, когато двамата гледали тези произведения, установили, че те много напомнят творбите на Марк Шагал. Зуека е категоричен, че няма нищо странно в това неговите картини да бъдат повлияни от известни художници и техните творби, тъй като той е прекарвал много дни и часове в разглеждане на галерии навсякъде по света, където е пътувал. "Да, аз съм маниак на тази тема", казва още актьорът.

Сподели:
Бомба x
ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това