Доц. Ангел Кунчев предупреди: Ако не достигнем 70% ваксинирани, ще продължим с мерките и новите вълни на коронавируса

Епицентър

Доц. Ангел Кунчев предупреди: Ако не достигнем 70% ваксинирани, ще продължим с мерките и новите вълни на коронавируса

28098
на 11.05.2021
Доц. Ангел Кунчев предупреди: Ако не достигнем 70% ваксинирани, ще продължим с мерките и новите вълни на коронавируса
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Разпределяме минимум 50% от доставките на ваксините към личните лекари. От понеделник личните лекари ще могат да пускат заявка, в която да казват колко и от коя ваксина искат и да получат ден и час, в който да дойдат да си вземат дозите. Това разкри пред Би Ти Ви главният държавен здравен инспектор на страната доц. Ангел Кунчев.

препоръчано

"Засега с лекарите не работим единствено с "Джонсън и Джонсън", тъй като са много малко дозите и ги насочваме към туристическия сектор. Личните лекари ще разполагат с всички други видове ваксини", каза той.

"Ако не покажем зрялост като общество и не достигнем 70% ваксинирани, ще продължим с мерките, ще продължим с новините вълни", предупреди доцентът.

"Много вероятно е да има още една вълна у нас, но се надяваме това да не е през лятото. Високите температури нямат пряко влияние върху вируса. Виждате какво се случва в Индия", уточни Ангел Кунчев.

Той изрази надежда, че ако има нови варианти на вируса и нова вълна, това да е през есенния сезон.

Главният държавен здравен инспектор разкри, че в страната не залежават големи количества от ваксината на "Астра Зенека", но поясни, че интересът към нея за нови имунизации е спаднал до нула.

Доц. Кунчев е на мнение, че до два-три месеца децата над 6 г. у нас ще могат също да бъдат имунизирани.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК