Вход
София
Времето в София 6 o C

Доц. Антоний Гълъбов скочи на Радев: Опитва се да прави политика с избора на главен прокурор, ВСС ще препотвърди избора на Иван Гешев

Доц. Антоний Гълъбов скочи на Радев: Опитва се да прави политика с избора на главен прокурор, ВСС ще препотвърди избора на Иван Гешев

на 08.11.2019
36830
27
Доц. Антоний Гълъбов скочи на Радев: Опитва се да прави политика с избора на главен прокурор, ВСС ще препотвърди избора на Иван Гешев
Автор: ПИК
08.11.2019
27
36830

„Политиците не успяват да мотивират гражданите да бъдат избиратели. Това е основният проблем на българския политически процес. Другият проблем е политическото представителство“, заяви проф. Антоний Гълъбов след местния вот. „Виждаме т.нар. „спирала на мълчанието“, в която в един момент мълчащите хора се превръщат от малцинство в мнозинство. Това е много сериозен проблем за легитимността на политическите институции“, допълни още той пред БНР.

Доц. Гълъбов подчерта, че поведението на отделните партии има своята специфика и даде пример с ГЕРБ, които на тези местни избори „получиха ясно изразен критичен и негативен вот на местно равнище“. Той изрази очакване за промени в местните структури на ГЕРБ. „Досегашният опит на тази партия показва, че тя бързо и лесно може да се раздели с всеки. Въпросът е как подбира следващите си кадри“, коментира политологът.

Според Антоний Гълъбов „абсолютно безотговорно“ Мая Манолова е напуснала поста на омбудсман, след като година и половина е отказвала да коментира каквото и да е завръщане в политическа роля, твърдейки, че отстоява интересите на българските граждани: „Така тя хвърли сянка върху независимостта на тази институция. Ако тя изглежда като временно прикритие за партийна конюнктура, в която някой може да изчака подходящия момент, за да се включи отново в политиката, тогава българските граждани не могат да разчитат на своя обществен защитник… Оттук нататък, каквото и да реши да прави г-жа Манолова, този неин избор - да изостави ролята си на обществен застъпник, а пък да се представя като кандидат на гражданите, ще хвърли тежко петно върху нея“.

По повод БСП политологът заяви, че е време да се освободим от комплекса си на политически провинциализъм, а за ДПС – че изборните резултати са ги удовлетворили. „За различните политически партии се отварят прозорци за възможности. ДПС вижда дебалансирането на силите сред обединените патриоти и ще окаже натиск, за да е в по-добра позиция спрямо ГЕРБ“.

По думите на доц. Гълъбов „Демократична България“ е получила протестен вот от своите избиратели. „Нямаме отчетлив десен профил. Подкрепата на г-жа Манолова е симптоматичен факт“. 

По повод отказа на Румен Радев да подпише указа за нов главен прокурор, Гълъбов бе категоричен, че президентът се опитва да прави политика изпълнявайки или не правомощията си. „Ако искаше президентът да направи нещо, времето беше преди една година, когато можеше да стартира консултации за подготовката на предложение за изменение и допълнение на Конституцията, за да може правната уредба на този процес да бъде изчистена. Това, което най-вероятно ще се случи, включително под натиска на действието на президента, е, че ВСС ще препотвърди избора на Иван Гешев за главен прокурор. В противен случай влизаме в ситуация на криза, тъй като на 10-и януари Сотир Цацаров трябва да прекрати мандата си“.

Сподели:
Напиши коментар »
(27)
1
ЗАЩО МЪЛЧИШ ЗА ПЕЕВСКИ МЕРЗАВЕЦО ??????????
2
ТОЯ , МРЪСЕН , БЛАТЕН , ЗЕЛЕН ЧОРАП , РАДЕВ ---- СИ ЛЪСНА ОКОНЧАТЕЛНОЗАДНИК ! ИМПИЙЧМЪНТ ! НАРОДА НЕ ПРОЩАВА НА ТАКИВА ИЗРОДИ ! ЯРКО - ЧЕРВЕНИЯ
3
Само като видя кои ,, скачат" на президента и ми става ясно всичко....президента е бил прав...))))) Очаквам Деса скоро....да му....скочи...))))
4
ОПИТАХА С КОМСОМОЛЕЦА ЖАН, ОПИТАХА С ПИДИРУНГЕЛА СЕРГЕЙ, ОПИТАХА С БАНКЕРА ЦВ. ВАСИЛЕВ И ПЛОНДЕРА ПЕЕВСККИ, ОПИТАХА СЪС СЕДЕСАРА ОРЕШАРСКИ, ОПИТАХА СЪС СЕЛЯНКАТА ОТ КРУШОВЕЦ, ОПИТАХА СЪС СЕЛЯНИНА ОТ СЛАВЯНОВО И НЕ СТАВА И НЕ СТАВА
5
как да не става 2 пъти-по малко гласуваха заОПГ ГРОБ , стой та гледай на следващите парламентарни избори хихихи
6
ТОЯ , МРЪСЕН , БЛАТЕН , ЗЕЛЕН ЧОРАП ---- ОКОНЧАТЕЛНО СИ ЛЪСНА ЯРКО - ЧЕРВЕНИЯ ЗАДНИК ! ИМПИЙЧМЪНТ ! НАРОДЪТ НЕ ПРОЩАВА НА ТАКИВА ИЗРОДИ !
7
Гарантирано - от Борисов, Пеевски, Доган, Цацаров, Гинка от Пазарджик, Бат Сали – частното енерго, Живко Мартинов-Суджука, Пацо терасата, Ради братовчеда и Вежди Рашидов (поел е лична гаранция, че г-н Иван Гешев става за чеп за зеле). ++ В интервюто си от 23.07.2019 г. пред БНТ, г-н Иван Гешев напада персонално за хакерската атака срещу НАП само „Да, България", „Демократична България" и съпредседателите на обединението Атанас Атанасов и Христо Иванов. Няма и дума срещу Ахмед Доган, Делян Пеевски, турската партия ДПС и обръчите от сараи, фирми, ТЕЦ-ове и пристанища около тях. ++ Татяна Дончева по БТВ за Иван Гешев: „Човекът е завършил полицейската школа, ходи с пистолет на кръста, няма нито интелект, нито задръжки. Ако още плащаме арестите на Цветанов, тепърва ще започват незаконните арести, които ще трябва да плащаме заради Гешев" - 28.08.2019 г. ++ Иван Гешев за Главен прокурор – това е изборът и на ДС: Димитър Иванов (Митю Гестапото), последен шеф на Шести отдел на Шесто управление в Държавна сигурност пише: „Заместник главният прокурор Иван Гешев се очертава като бъдещ главен прокурор на Република България. Дългогодишната работа в системата му осигури приемственост и летящ старт като наследник на друг компетентен главен прокурор – Сотир Цацаров.“ . (https://www.dnevnik.bg/analizi/2019/07/31/3945406_edno_naum_bivshiiat_shef_na_politicheskata_policiia_v/)
8
Почнаха да се обаждат един по един.Знаят,че това което говорят не е вярно,но няма как.
9
6,8 км от столичния кв. „Младост“ до разклона за АМ „Тракия“ струва 144,6 млн. лева. Няма такава цена дори в Германия, САЩ, Франция, Норвегия, Швеция… Има само в Русия, но дори там това се нарича корупция.
10
КОЯ БЕШЕ ТАЯ МАНОЛОВА? НЯКАКВА ФОЛК ПЕВИЦА ЛИ БЕШЕ?
11
Как може толкова хора да отказват да забележат, че не става дума за самия Гешев, а за избора с един кандидат! След като на конкурса на Цацаров е имало алтерантива, защо да се връщаме назад към по-недемократични практики? Да, ВСС МОЖЕ да репотвръди избора си, но не е без значение дали отново с един кнадидат или според демократична процедура на истински избор, на истински кнокурс. Двуизмерното мислене и тъпоглавото политиканстване по въпроси, които ИЗКЛЮЧВАТ политиканстване и партизация вредят на цялото общество и подкопават държавността.
12
Гешев премълча кредити за над 500 млн.лв. от КТБ за фирми на ДПС и Пеевски
13
ХОРАТА ВИ ПОЗНАВАТ КОНСПИРАЦИИТЕ ВИ ПЪК И ВСИЧКИ ВИЖДАТ ЧЕ СТЕ ГОТОВИ ДА НИ ПРОДАДЕТЕ НА ПУТИН
14
Умирам от смях като си представя как тоя " умник " СКАЧА на Президента !!!
15
ШЕФКАТА НА БСП-ТО КАЗА,ЧЕ ИЗП.ВЛАСТ БИЛА ЗАВИСИМА,ПОРАДИ КОЕТО МИНИСТЪР -ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НЕ ИЗДИГНАЛ КАНДИДАТУРА ЗА ГЛ.П-Р.. В ТАЗИ ВРЪЗКА:БИЛ ЕДИНСТВЕНИЯТ КОЙТО БИ МОГЪЛ ДА ПРЕДЛОЖИ И ДРУГ КАНДИДАТ. ИМАЙТЕ ПРЕДВИД СЛЕДНОТО: 1.СПОРЕД ЧЛ.173 ОТ ЗСВ НОМИНИРАНЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ МИНИСТЪРЪТ НА ПРАВОСЪДИЕТО-НИТО ПРАВИТЕЛСТВОТО,НИТО ШЕФЪТ МУ. 2.В ТЕКСТА/ЧЛ.173 ЗСВ/ Е ПОСОЧЕНО ЧЕ МИНИСТЪРЪТ НА ПРАВОСЪДИЕТО М О Ж Е ДА НОМИНИРА.ДУМАТА"МОЖЕ" СОЧИ НА ВЪЗМОЖНОСТ,НЕ И НА ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА ИЗЛЪЧИ КАНДИДАТ ИЗВОДИ: 1.ШЕФКАТА НА БКП-ТО НЕ ПОЗНАВА ЗАКОНА ИЛИ ИМА И ДРУГО... 2.НАРУШЕНИЕ ПО НОМИНАЦИЯТА И ПРОЦЕДУРАТА ПО ИЗБОРА НЯМА!!! 3. ТОГАВА...ВСЕКИ ДА СИ ПРАВИ САМ ИЗВОДИТЕ,СЛЕД КАТО ПРОЧЕТЕ ЧЛ.173 ЗСВ. ТОКУ-ЩО КАЗАХА ПО БНТ,ЧЕ ПРАВОМОЩИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА БИЛИ ФОРМАЛНИ.НИЩО ПОДОБНО,ЗАЩОТО ТОЙ НАЗНАЧАВА ГЛАВНИЯ П-Р ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ВСС-ВЖ. ЧЛ.129 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА
16
Ти си профан човеко. На следващите избори БСП са мъртъвци. Ти падаш от луната да дебил. ГЕРБ увеличава своята подкрепа,защото управляват добре. Няма шанс за комунистите прости...умрелисте .
17
Мая Манолова - Художник. Искам от утре да съм Министър на Културата! Имате ли диплома за художник? Не, но имам завършен курс в Москва, за Шпакловчик. Мога да покажа и шпатулата.
18
ТИКВЕНИТЕ КРАДЦИ СИ НАЗНАЧАВАТ ПРОКУРОР. АСАНСЬОРНИ ПОЛИТИЦИ. ПФУ, ИЗМЕТ.
19
ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ЩЕ Е ГЛ.ПРОКУРОР.А ДАНИ РЪБЪТ ЩЕ Е ПАДИШАХ НА ПРАВНИТЕ НАУКИ.ПРИ ГЕРБ ВСИЧКО ИМА.ЦИРКА Е ПЪЛЕН.
20
Кретенска смрадлива гад да ти изсъхне семето и под полата на брадатата ти жена си намериш точния тъпкач!
21
Ей смрадлив бсп-едеастка твар да отиваш в на майка си миризливия а-нус откъдето си изсран и направен със спукан кондом!
22
Защо за всички платени натегачи е важно ВСС като българите са възмутени от избора на Гешев. Този ли е най-умния, най-честния и най.достойния, тогава какво да кажем за тези от ВССи гехния капацитет
23
До 16. Коменистите са в герб.
24
отговор на коментар
Ти не си Народът,защото народа избра Президента с внушително мнозинство.Пожелавам Ти да цунеш лъснатия задник.
25
Ами все по-малко хора ще искат да участват в изборни процеси,защото помията която се излива върху тях и близките им не всеки може да го преглътне и да продължи напред.Как пък един човек,кандидат за нещо си не го одобрявате,в сайтовете се лее мръсотия и порнография като Ниагарски водопад.Цацаров-не си върши работата,Гешев- неоправдано активен и т.н.Чешете си тъпоумието а не обръщате внимание кой протестира-всички са или следствени,или с висящи дела .или лежали по затворите..неграмотни с лозунг шизофреничен'ГЕШЕВ Е РАДОСТ'А спрете се и този неграмотен руски пРЕЗИДЕНТ,който от глупост ни го наталунзи Борисов,подал се и той за кой ли път на руският натиск ,сега си го чукаме от главата.СПРЕТЕ СЕ.....
26
Той може само да му пръдне на кypa. Така мисля аз. Ива Николова съм.
27
Strahuvat se 4e ako e nekoi drug moze da im svali imuniteta i da badat sadeni no Ge6ev im e verno ku4e i 6te gi pazi ot sadebni dela vsi4ki aiduci s politi4eski imunitet.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 14368
архив

Питат един синоптик: - Прогнозите ви винаги ли уцелват какво ще е времето? - Времето - да, винаги! Само понякога се разминават в датата.

няма нови новини
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
сега
1410
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите приеха на първо четене бюджет 2020, Нинова пак си прави реклама, ГЕРБ и Патриотите си разменят остри реплики (ОБНОВЕНА)
x
Знаете ли кои са вълшебните думи по време на секс?
x