Доц. Борислав Цеков безпощадно пред ПИК TV към всички политици: Махайте се, некадърници! Какъв е смисълът да се гласува за ГЕРБ, след като вървят в комплект с Кирил Петков и Христо Иванов (ВИДЕО)

Акценти

Доц. Борислав Цеков безпощадно пред ПИК TV към всички политици: Махайте се, некадърници! Какъв е смисълът да се гласува за ГЕРБ, след като вървят в комплект с Кирил Петков и Христо Иванов (ВИДЕО)

326853
на 05.07.2024
Доц. Борислав Цеков безпощадно пред ПИК TV към всички политици: Махайте се, некадърници! Какъв е смисълът да се гласува за ГЕРБ, след като вървят в комплект с Кирил Петков и Христо Иванов (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Навлизаме в много тежка фаза на политическата африканизация и тя е свързана с лошото качество на политическите елити. Знаете как става в обикновения живот, колкото по-ниско са интелектуалното равнище, образователният статус, моралът, толкова по-грозни са сцените и скандалите, в които те се завихрят. Съберат се, изпонапият се и се изколят дори и на сватба да са. Така коментира доц. Борислав Цеков политическата криза, в която се намираме, в предаването "Видеовръзка с Цветан Фиков" по ПИК TV. 

препоръчано

Според него това е типажът, който в момента доминира на българската политическа сцена. По думите му този психологически типаж вече е пренесен в методите и инструментариума, с който се прави българската политика. 

"Свидетели сме на един изключително долнопробен театър на абсурда с лоши актьори, още по-лоши режисьори и с изключително безразлична и на моменти съучастваща на тези лоши актьори и режисьори публика. Оттеглянето на нормалните, мислещите и отговорни хора от изборите и политическото, повишава критичната маса на простащината и маргиналността. Как е възможно интелигентни хора, а със сигурност има и такива да гласуват за една формация като "Величие" - маргинална, от маргинални хора, които от години плещят кръчмарски глупости в мрежата", възмути се доц. Цеков.

Той се учуди как 99 хиляди български граждани, които сигурно се имат за патриоти и си въобразяват, че милеят за България, гласуват вероятно на сляпо за такава долнопробна формация, съставена от долнопробни хора. Той обясни, че от ден първи, откакто са положили клетва, във "Величие" се говори, че се плашат с убийства и затова използва по техен адрес такива силни квалификации.

"Има 99 хиляди български граждани, които се подиграват с нашата държава, с нашата история, с институцията на Народното събрание, в която са стояли много светли умове през годините и пращат подобни хора, които не стават за квартални измамници. Това е политическата еманация, която представлява "Величие", допълни Цеков.

Той подчерта, че не избираме политици, за да ни обясняват как не може да се състави правителство. По думите му, след като партиите не могат да съставят кабинет, е по-добре да се махат от парламента. 

"Подавайте оставка, махайте се всички - очевидно сте безполезни и да вземат да дойдат други хора. Освободете тези партийни постове и дайте възможност на други хора, след като вие сте некадърници. Нещата отидоха до такава крайност, че ако няма едно такова отрезвяване, включително и с такива тежки думи, които и аз в момента употребявам, и не им се каже, че са некадърници и правят държавата ни за смях в Европа и пред партньорите ни в САЩ, за да може едни 15 -20 души да кажат, че са политици. Ами не сте!", категоричен е той. 

Според доц. Цеков дори г-н Радев си е въобразил, че е голям политик и ни тласка към путински вариант на авторитарен режим с президентска република. По думите му това е нивото и то е пагубно за България.

"Фактите не са в полза на ГЕРБ и това прави впечатление. ГЕРБ по никакъв начин не предложи нормални преговори за съставяне на коалиционно парламентарно мнозинство. Те излъчиха пак контактна група или отново имаме показно дезангажиране, защото те са лидерска партия и няма значение кой е в бюрото - важен е председателят, в случая Борисов. Изначално се дезангажираха, след това отказаха да водят каквито и да било разговори и създадоха впечатление, че единствените, с които искат да управляват са ППДБ. Тогава се питам какъв е смисълът да се гласува за ГЕРБ, след като те вървят в комплект с Кирил Петков и Христо Иванов. В крайна сметка стигнаха до това едностранно предложение - без никакви разговори, без никакви публични, ясни преговори", подчерта Цеков.

Според него накрая са предложили партиен миш-маш, наречен "правителство на малцинството" от одиозни фигури и знакови лица, заради които са били свалени от власт след 10 години управление. По думите му това е направено с цел да няма правителство. 

"От този парламент всички са губещи, защото на обществото му омръзна шест пъти да повтаря като на бавноразвиващи се, каквито изглеждат вече нашите политици, че иска коалиция, че не гласува доверие на нито една партия да управлява самостоятелно, да предлага кабинети на малцинства или сглобки. Шест избора подред гражданите им казват това, политиците си правят оглушки и всички губят. Вече става много малко разстоянието от това да губят до това да станат вкупом непотребни", заключи доц. Борислав Цеков. 

Целия разговор гледайте във видеото:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите
ПИК TV x
Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО) Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО)
ново
Днес: 114
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК