Доц. Стойчо Стойчев: Вчера Слави не гласува - не иска да носи отговорност пред суверена

Акценти

Доц. Стойчо Стойчев: Вчера Слави не гласува - не иска да носи отговорност пред суверена

90606
на 16.04.2021
Доц. Стойчо Стойчев: Вчера Слави не гласува - не иска да носи отговорност пред суверена
Автор:   ПИК

На практика имаме анти ГЕРБ мнозинство. Там влизат и партии на статуквото – заедно гласуват например БСП и „Демократична България”. Това обяви политологът доц.  Стойчо Стойчев. Според него това мнозинство в парламента едва ли ще издържи дълго. По-скоро три от партиите могат да помислят за кабинет, ще избягат от формулата за коалиция, а ще бъде програмно правителство, коментира Стойчев пред Би Ти Ви.

препоръчано

Включително и новият председател на парламента Ива Митева не е член на партията на Слави, а експерт. Вероятно такъв ще бъде профилът и на бъдещите министри – експерти.
Аз съм песимист дали промените в Изборния кодекс ще променят и резултатите от изборите. Колкото и да ги променят, това няма да промени качеството на политическия елит.
Като гледам поведението на партията на Слави, там се въртят няколко лидери. Слави още не се е появил в парламента, може да се държи като Пеевски и да не ходи на работа. Трябва да се знае ясно, че Слави носи политическата отговорност, а не Тошко Йорданов или някой друг. Това, че той вчера не гласува е знак, че не иска да  носи отговорност пред суверена.
Борисов го нямаше в парламента, за да няма конфликт и конфронтация, допълни политологът.

Сподели:
Бомба x
Една чаша зелени листни зеленчуци на ден пази от сърдечни заболявания Една чаша зелени листни зеленчуци на ден пази от сърдечни заболявания
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО)
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това