Доц. Стойчо Стойчев за ревовете на кировите марионетки срещу Калин Стоянов: Първичен рефлекс е да прехвърлиш собствените си грешки и провали

Акценти

Доц. Стойчо Стойчев за ревовете на кировите марионетки срещу Калин Стоянов: Първичен рефлекс е да прехвърлиш собствените си грешки и провали

163335
на 28.08.2024
Доц. Стойчо Стойчев за ревовете на кировите марионетки срещу Калин Стоянов: Първичен рефлекс е да прехвърлиш собствените си грешки и провали
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Надали ще се сложи край на изборната спирала, по-вероятно е следващият парламент да формира кабинет. Тази прогноза прави пред "Марица“ политологът доц. Стойчо Стойчев, коментирайки задаващите се на 27 октомври седми поредни предсрочни парламентарни избори.

препоръчано

"Провалът на 50-ото Народното събрание ще послужи като аргумент 51-ото да излъчи кабинет. Но никой не очаква пълен мандат“, обръща внимание той.

“Очаквана беше смяната на вътрешния министър, това беше залогът да има кабинет. Беше сигурно, че г-н Главчев ще смени шефа на МВР. Стилът на служебния премиер е да решава проблемите, не да ги задълбочава“, анализира доцентът.

“Смисълът на цялата тази комуникация е да се обяснява постоянно, че има съмнения в честността на вота. Нали трябва да обяснят по някакъв начин електоралните си загуби и първичният рефлекс е да прехвърлиш собствените си грешки и провали на някой друг. И вместо да обясняваме защо сме загубили 100-200 хиляди гласа, е по-удобно да кажем, че изборите са били нечестни. В този смисъл наистина е прав Калин Стоянов като каза, че МВР носи отговорност за нечии политически провали“, коментира той и дали ще има необходимото политическо в прозрачността и честността на изборите, както и целия рев на Киро и неговите хора срещу Калин Стоянов.

“Всъщност политиците - къде съзнателно, къде не - влизат постоянно в такива, понякога чисто виртуални битки, за да може да надъхват електоратите си. Така, че няма да бъдат доволни и от новия министър, който и да беше той“, посочва още той.

“Ролята на вътрешния министър не е толкова ключова, разбира се, и въпросът е чисто политически и далече не е свързан с МВР или с професионалните качества на г-н Стоянов. Фиксираха се върху министър Стоянов от ППДБ и от "Възраждане", изразяваха остри безпокойства“, подчертава доц. Стойчев.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК