До Иво Прокопиев: Вижте, уважаеми, защо ПИК не е близък до Пеевски!

ЧАС ПИК

До Иво Прокопиев: Вижте, уважаеми, защо ПИК не е близък до Пеевски!

20329
на 14.05.2014
До Иво Прокопиев: Вижте, уважаеми, защо ПИК не е близък до Пеевски!

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Днес публикували личен мейл на Иво Прокопиев до подопечните му редактори от "Дневник" и "Капитал". В писмото той съветвал своите как да отразяват скандала с ЕРП-тата - в смисъл да им адвокатстват в противоборството с държавния регулатор. 

препоръчано

Някои медии плюс лидера на БСП Станишев побързаха да назоват кореспонденцията "опорни точки" и "скандал".

Честно казано, не видях нещо укорително в текста. В крайна сметка работа на издателя е да свежда идеите си до екипа, да определя редакционната политика. "Капитал" и "Дневник" са частни медии, как ще пишат за ЕРП-тата си е техен бизнес (както и бизнес на издателите им, разбира се).

Издразнен от обществения шум, Прокопиев решил да публикува и останалите мейли - онези от редакторите до него. И какво чета вътре - пояснение за някакъв линк към публикация на ПИК, свързана с ЕРП-тата. Пояснението гласи "близката до Пеевски медия ПИК".

По този повод питам г-н Прокопиев и г-жа Прокопиева следното:

След като ПИК е толкова близка до Пеевски, защо мейлите им не излязоха именно тук? И още - защо от големите електронни медии единствено ПИК не ги разпространи, "доразви" и заклейми? 

След като ПИК е толкова близка до Пеевски, защо кабинетът на Орешарски и порочната коалиция с ДПС е подложена на критичен огън от страниците ни в серия от разследвания, коментари на автори като Румен Леонидов, Евгений Дайнов, Тома Биков, Антон Тодоров, интервюта с Бойко Борисов и всички други опозиционни лидери?

След като ПИК е толкова близка до Пеевски, защо генерал Пенгезов първо пред ПИК разкри как е бил натискан по определени дела от Делян Пеевски? Защо Румен Петков и Цветан Цветанов разкриват именно пред ПИК задкулисното влияние на Пеевски над съдебните власти и бизнеса?

Защо, уважаеми г-н Прокопиев, ПИК да е близък до Пеевски? Защото Пеевски дава интервюта само пред нас ли? Вие сте дългогодишен журналист, знаете чудесно, че ако най-мълчаливият проговори пред определена медия, това би бил огромен успех за екипа на медията, а не атестация, че медията е близка или е собственост на най-мълчаливия.

Няма друг правдив сигнал за "принадлежността" на една медия освен редакционната й политика. Доколкото ПИК е открито опозиционна на управляващата коалиция (в която ключова роля играе партията на депутата Делян Пеевски), нямате морално или формално право да ни причислявате към неговия приятелски, икономически, политически или какъвто и да е кръг.

ПИК критикува кабинета, но в същото време иронизира президента, "Протестна мрежа" и пише за кръга "Капитал" именно защото разполага със свободата да бъде подозрителна към абсолютно всички играчи от актуалната политическа сцена. Не да ги дели на "наши" и "ваши", на "лоши" и "добри", а да внушава на многобройните си читатели, че маскарадът по върховете на държавата е бутафория. Привидност, клоунада, зад която удобно се е разположила олигархическа шайка с общи бизнес интереси, която симулира антагонизъм и конкуренция помежду си. 

И от време на време сменя маските, разменя ролите, за да не омръзне на публиката.

 

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 111
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК