Вход
София
Времето в София 15 o C

До края на седмицата става ясно кои пенсионери ще получат добавки за Коледа

До края на седмицата става ясно кои пенсионери ще получат добавки за Коледа

на 13.11.2017
10485
8
До края на седмицата става ясно кои пенсионери ще получат добавки за Коледа
Автор: ПИК
13.11.2017
8
10485

Близо 31 300 младежи (до 29 години) са започнали работа на първичния пазар на труда чрез посредничеството на Агенцията по заетостта в периода януари-септември 2017 г. За цялата 2016 г. техният брой е 40 269. Това каза министърът на труда и социалната политика Бисер Петков при откриването на конференция на тема „Образование, трудов пазар и бизнес“ в Русе.

Организатори на форума са Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Агенцията по заетостта. В изказването си министър Петков подчерта, че постигането на баланс между търсенето и предлагането на работна сила в днешния глобализиран и високотехнологичен свят е трудна задача, за чието решаване са необходими съвместни усилия от образованието, бизнеса и институциите на пазара на труда.

В условията на ниска безработица и едва около 4 000 безработни млади висшисти е особено важно всеки дипломиран специалист да бъде насочен бързо към подходящо работно място. За изпълнението на тази цел политиката по заетостта прилага разнообразни инструменти – индивидуализирани услуги, платени стажове, обучения по ключови компетентности, каза министър Петков.

Той посочи, че България изпълнява успешно Европейската гаранция за младежта, която осигурява на младите хора разнообразни възможности за обучение, заетост, получаване на първи опит, трудови навици и социална интеграция.

Ежегодно в Националния план за действие по заетостта се заделят средства за обучение и субсидирана заетост на безработни младежи. Успешно се прилага програма „Старт на кариерата“ за работа в държавната, областната и общинската администрация, каза Петков.

Министърът на труда добави, че хиляди млади хора могат да започнат стажове или работа по схеми „Младежка заетост“, „Обучение и заетост на младите хора“, „Готови за работа“, по които възнагражденията им се субсидират по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Данните показват, че през първите девет месеца на 2017 г. 6896 младежи са започнали работа с европейско финансиране. За цялата минала година техният брой е 19 064. Петков добави, че Министерството на труда и социалната политика е разработило прогнози за развитието на пазара на труда в България до 2030 г., които подпомагат системата на образованието при определяне на приема на ученици и студенти, както и другите институции при разработване на секторни политики.

"Правят се разчети, като до края на седмицата ще има решение за коледните добавки на пенсионерите", коментира още министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. Той обясни, че не може да каже нищо по-конкретно, защото решението се взема от Министерски съвет и зависи от това какъв ресурс може да се отдели от бюджета.

Министърът посочи, че нагласата е да има коледни добавки, но не за всички пенсионери. Ще се търси възможно най-справедливия подход за разпределение. "Както и предишните години обикновено това е форма на подпомагане на пенсионерите, които са с най-ниски размери на пенсии, като обикновено границата е линията на бедността. Предполагам, че в тази посока ще бъде и тазгодишното решение", заяви Петков.

Сподели:
Напиши коментар »
(8)
1
По повод нарушенията на обществената поръчка, в която зетя на Николай Петров и фирма, свързана с майка му, изобщо даже не е регистрирана по БУЛСТАТ, военно-апелативният прокурор изпраща това „нарушение“ на … АДФИ, за „административно – наказателна отговорност“. Така тази прокуратура е за чудо и приказ – оттук нататък хич да не ви пука да нарушавате закона за обществените поръчки – прокуратурата за чудо и приказ ще ви „изпере“. Е, не всеки, само, който ТРЯБВА. Нали се сещате, ако беше някой друг, какво щеше да се случи?!
2
Просташката заплата в България е около 700-800 лева месечно - говорим за хора с по две висши образования и поне един чужд език. Държавните чиновници от управляващите - с лошо образование и без езици от 3000 лева месечно нагоре, а бонусите им варират по около 10-12000 лева на тримесечие.
3
То е ясно кои ,полицаите тези които не са внасяли осигуровки , а тези които работят до 66год и са внасяли осигуровки , почти са измрели
4
Как да не е ясно - ясно е. Гръцките пенсионери ща получат коледни надбавки от 800 до 1000 евро.
5
В момента българите живеят в пъти по-зле от времето на Живков. Ако тогава всеки задоволяваше жизнените си потребности, то сега тази привилегия имат единствено щатните, влачейки доходите си от държавната хранилка. ГЕРБ е партията майка, която скри шапката на БКП. Еднолично управление, сливане на партията с държавата, облагодетелстване на членовете на ГЕРБ, партията контролира съд, прокуратура, назначава послушници във всички сфери на властта. ТОВА, УВАЖАЕМИ, БЕШЕ ПРИСЪЩО НА БКП. В момента ГЕРБ е истинския заместник на БКП с още по мерзки черти. ТОВА СЕ НАРИЧА КОМУНИЗЪМ... КОМУНИЗМЪТ НА ГЕРБ И ЛИДЕРА МУ - ПРЕСТЪПНИКА boko (СПРАВКА - БЯЛОТО ПОЛЕ В БИОГРАФИЯТА НА boko ПРЕЗ ГОДИНИТЕ 1990-2000). ВСЪЩНОСТ БЯЛОТО ПОЛЕ Е САМО ЗА ДЕБИЛИТЕ, ИНФОРМАЦИЯ С КАКВО СЕ Е ЗАНИМАВАЛ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ИМА МНОГО В ИНТЕРНЕТ. А ДА НИ Е ЧЕСТИТ СЪВРЕМЕННИЯ КОМУНИЗЪМ НАЧЕЛО С ДР. bokoБЪЛГАРО/УБИЕЦА.
6
И при комунизъма беше така имаше всичко, но не за всички.
7
Е, то е ясно кои ще получат коледни добавки - тези, които са работили най-малко и са се осигурявали на минимума. И кога най-после ще махнете този срамен таван и ще давате на хората толкова, колкото са се осигурявали.
8
Над 2 хиляди души са участвали в кастинга за политици, който телевизионният водещ Слави Трифонов обяви през септември. "А процесът не е завършил. Той продължава. Защото всеки, който има желание, качества и възможности, би могъл да се включи", пише в писмо но медиите водещият. Желание да станат политици са изявили българи, завършили престижни университети не само в страната, но и Йейл, Харвард и Кеймбридж, хора с успешен бизнес по света и българи от целия обществен, политически, професионален и културен живот, допълва Слави. Трифонов добавя, че се е свързал с българи, постигнали "безусловни успехи" навсякъде по света, които ще провеждат заедно с него събеседванията с кандидат-политиците. Събеседванията ще са по три теми - "Просперитетът на българина и просперитетът на българската нация", "Образованието – най-важната част за възхода на нацията" и "Съдебната система – основен проблем на държавата".
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

- Тате, тате, знаеш ли колко е дълга пастата за зъби? - Не – с досада отговаря бащата. - От средата на килима в хола, до края на антрето...

няма нови новини
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
сега
1943
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! КОШМАРНА ТАПА В СОФИЯ! Колите пъплят като костенурки между Лъвов мост и Сточна гара
x
Позите, които правят фитнеса излишен
x