До три месеца НАТО ще има мисия край либийския бряг

СВЕТЪТ ДНЕС

До три месеца НАТО ще има мисия край либийския бряг

2409
на 25.04.2016
До три месеца НАТО ще има мисия край либийския бряг
Автор:   ПИК

До три месеца НАТО ще започне да патрулира край либийския бряг, като част от плана за спиране на достигащите до Италия мигранти, каза италианският министър на отбраната Роберта Пиноти, съобщава вестник Al Ahram.

препоръчано

В интервю за италиански вестник тя казва, че Рим очаква съюзниците му да одобрят плана на срещата на лидерите на страните от НАТО във Варшава на 7 юли. Мисията ще е част от по-голям италиански план за затварянето на Западния Средиземноморски маршрут към ЕС, основаващ се на връщането на икономическите мигранти обратно в родината им. 

„На ниво НАТО ние поискахме операция“Актив Индевър” да бъде променена от антитерористична операция в Източно Средиземно море в такава, която наблюдава либийското крайбрежие. На срещата в Люксембург генералният секретар Йенс Столтенберг ми каза, че предложението е приветствано“, каза Пиноти. 

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това