До 15 г. затвор заплашват банковата касиерка от Пловдив за присвояване на 144 000 лв.

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

До 15 г. затвор заплашват банковата касиерка от Пловдив за присвояване на 144 000 лв.

13196
на 21.06.2024
До 15 г. затвор заплашват банковата касиерка от Пловдив за присвояване на 144 000 лв.
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От 3 до 15 години затвор и конфискация на имущество грозят 52-годишната главна касиерка на пловдивски банков клон, която бе обвинена в длъжностно престъпление и присвояване на над 144 хиляди лева от банката. Това съобщи зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Пехливанов на нарочна пресконференция. 

препоръчано

Жената е работила в банката 19 години (от 2005 до април 2024 г. ), но по време на Covid кризата започнала да краде по малко банкноти от сумата, която ѝ била оставена за оперативни нужди в трезора, обясни той.

Тъй като от банката започнали да подозират, че има липси и някои пачки изглеждали по-тънки, тя решила да прикрие кражбата, като закупила зелена хартия и „гилотина“, с която изрязвала хартията по размерите на столевките. 

С хартийките попълвала пачките, като целта било да изглежда, че пачките са непокътнати, изработвайки т.нар. "кукла".

За схемата се разбрало, след като от банката извършили ревизия на трезора и открили липсите и зелените хартийки. Пачките на пръв поглед изглеждали съвсем автентични, обясни началникът на Икономическа полиция в Пловдив Георги Буюклиев. Те били замаскирани с автентични банкноти отгоре и отдолу, а пълнежът бил изцяло от хартийки.

При извършения обиск в дома на касиерката разследващите намерили още от зелената хартия и устройството тип „гилотина“.

Жената си е признала за извършеното престъпление и заявила, че ще върне сумата. Тя вече е възстановила малка част от нея. Наложена ѝ е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лева.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК