ДПС-Ново начало извоюва първа изборна победа - Джунейт Йонзунов е новият кмет в Омуртаг

Епицентър

ДПС-Ново начало извоюва първа изборна победа - Джунейт Йонзунов е новият кмет в Омуртаг

114448
преди 5 часа
ДПС-Ново начало извоюва първа изборна победа - Джунейт Йонзунов е новият кмет в Омуртаг
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-голямото село по брой жители в страната - софийското село Лозен, избра нов кмет на проведените в неделя частични местни избори. Инж. Васил Станчев беше избран за кмет на село Лозен на първи тур, похвали се пръв лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов.

препоръчано

Джунейт Йонзунов е новият градоначалник на Омуртаг. Той извоюва първата изборна победа на ДПС-Ново начало, при това с убедителна преднина.

Частичните местни избори бяха първите, в които фракцията на Доган и ДПС-Пеевски се състезаваха. А Омуртаг е първото място, където ДПС-Ново начало се увенча с успех.

Със свое решение ОИК – Омуртаг обяви Джунейт Йонзунов за избрания кмет с 4 703 действителни гласа още на първи тур. Той е бил заместник-кмет, а след това и временно изпълняващ длъжността кмет на общината с решение на Общинския съвет.

Джунейт Йонузов беше издигнат от Инициативен комитет, подкрепен от ДПС – Ново начало.

Още снощи на страницата си в социалната мрежа оттам обявиха: “Новото начало е вече факт – Джунейт Йонузов е новият кмет на община Омуртаг!”.

“Продължаваме с вяра, сила и решителност! Заедно ще променим нашата община и ще създадем едно по-добро утре! Благодаря ви, че избрахте новото начало! Нека продължим да вървим по този път и да градим заедно нашето бъдеще! Заедно постигаме всичко”, написа пък новият кмет на Общината във фейсбук.

Сред тримата конкуренти на новия кмет на Омуртаг за позицията беше и Ердоан Ахмедов, зад когото застана "Алианс за права и свободи", където са подкрепящите крилото на Ахмед Доган.

Така за първи път двете враждуващи крила в ДПС премериха сили на избори, а успехът е категорично в полза на Пеевски.

ДПС -Ново начало спечели още в село Ясенково, община Венец -с Халил Осман и в Габровница, община Монтана с Рангел Иванов

Снощи със спецален пост-обръщение излезе и лидерът на ДПС Делян Пеевски, в което той казва: "Те загубиха, вие спечелихте! Вашият глас е финалният удар. Ще се боря за Вас и ще поема всеки удар. Няма да им позволя да продължат да пълнят джобовете си с вашите пари. Вие трябва да сте тези, които живеят добре, а не те. Вие трябва да сте тези, които живеят спокойно и без страх. А не те. Държавата трябва да пази Вас, а не тях. И тя ще ви пази. Ще ги изкарам на светло, за да усетят гнева, който заслужават. Играта за тях приключи. Те загубиха, а Вие спечелихте. Вашият глас е финалният удар".

В неделя в 16 населени места се проведоха частични и нови местни избори.

В централните варненски райони "Приморски" и "Одесос" те преминаха при изключително ниска избирателна активност - 11%. Там кандидатите на ПП-ДБ и ГЕРБ отиват на втори тур следващата неделя, заедно с парламентарните избори.

В район "Одесос" на 27 октомври на втори тур ще се явят Янислава Шопова от "Продължаваме промяната - Демократична България", която събра 3156 гласа, и Георги Недев от ГЕРБ, за когото вота си дадоха 2001 души.

На втори тур в район "Приморски" ще бъдат Николай Желязков от "Продължаваме промяната - Демократична България" и Людмила Колева-Маринова от ГЕРБ. Те събират съответно 3984 и 3080 гласа.

В плевенското село Коиловци също се стигна до балотаж заради три гласа разлика между получилите най-много гласове кандидати.
Избори се проведоха и в две пловдивски села - хисарското село Ново Железаре и карловското село Войнягово.

Без нарушения премина изборният ден в монтанското село Габровница.
В Шуменско - кмет успяха да излъчат жителите на село Ясенково, както и на село Висока поляна.
Кмет беше избран в свиленградското село Студена. Това е Андон Андонов Той получава 144 гласа. За най-близкия му съперник - Петко Пачов, са гласували 57 души.

Частични местни избори се произведоха и в две села в Бургаско - Трояново и Череша.
Избраният миналата година кмет на дупнишкото село Бистрица Христо Христов печели частичния вот, обявиха от Общинската избирателна комисия. Той беше единствен кандидат.

Най-голямото село по брой жители в страната - софийското село Лозен, избра нов кмет на проведените в неделя частични местни избори.

Инж. Васил Станчев беше избран за кмет на село Лозен на първи тур, похвали се пръв лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК