ДРАМА В ЕФИР: Депутати в жесток скандал за машинния вот - защо Радев протестира срещу начина, по който е избран

Политика

ДРАМА В ЕФИР: Депутати в жесток скандал за машинния вот - защо Радев протестира срещу начина, по който е избран

70528
на 15.07.2019
ДРАМА В ЕФИР: Депутати в жесток скандал за машинния вот - защо Радев протестира срещу начина, по който е избран
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

В остър сблъсък по темата "машинно гласуване", което предстои да бъде дебатирано в Народното събрание извънредно утре, влязоха депутатите от ГЕРБ Александър Ненков и Христо Проданов от БСП по БНТ.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Ние не отричаме машините по принцип, но тяхното включване в процеса на гласуване за местните избори прави този вот рисков, каза Ненков.

Всичко това е известно от четири месеца. Скъпо било изборното законодателство. Как няма да е скъпо, като няма устойчивост на правилата. С машините няма да има цапаници и разнсяне на чували и показване как да се манипулират изборите, както го направи кметът на Пловдив Иван Тотев, докото беше районен кмет, коментира Христо Проданов.

Парите не са проблем за държавата, ако ще се гарантира честен вот, каза по повод високия наем на машините за гласуване Александър Ненков. Той коментира и позицията на президента Радев, който е избран по същия начин, по който твърди, че сега ще се отнемат граждански права. Според Ненков е обидно да се коментират сравнения като тези за гласуване с цветни бюлетини и кебапчета. Проблемът с машините се свеждал и до това, че се създават административни тежести и проблемът излишно се политизира.

свързани новини

"Проблемът е в това, че когато партиите губят, започват да търсят всякакво оправдание, а изборният процес вместо да се облекчава, той става все по-сложен'', отбеляза в допълнение Александър Ненков.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК