Вход
София
Времето в София 15 o C

Драстичният воден режим в Перник започна от днес - хората готвят протести, кметът заплашва със съд виновниците

Драстичният воден режим в Перник започна от днес - хората готвят протести, кметът заплашва със съд виновниците

на 18.11.2019
13433
14
Драстичният воден режим в Перник започна от днес - хората готвят протести, кметът заплашва със съд виновниците
Автор: ПИК
18.11.2019
14
13433

Перник е на воден режим от днес заради липсата на вода в азовир "Студена". 100 хил. души от областния град, Батановци и още девет села ще бъдат потърпевши от безпрецедентната мярка - чешмите им ще текат от 5 до 10 ч. сутрин и от 17 до 22 ч. вечер.

"ВиК" е основният виновник, обяви кметът Станислав Владимиров. Той заплаши дружеството със съд, ако не спазва уговорения режим. Пред ПИК той сподели, че оправданията със сушата са нелепи и той не се притеснява да подаде сигнал в прокуратурата.

Перничани готвят протести заради безхаберието на чиновниците от "ВиК" и досегашната управа на града, които са главните виновници за тежката водна криза. Специалисти са убедени, че, ако е бил въведен по-лек режим, нямало да се стигне до тази тежка ситуация. Но заради изборите предишната управа не е реагирала адекватно. Не е било спряно и водоподаването за промишлените предприятия, което е абсолютно недопустимо, защото ядовир "Студена" е само за питейни нужди. Едва сега, предприятията започнаха да използват собствените си водоизточници.

Засега не е ясно дали виновниците - от шефовете на "ВиК" до ресорният министър ще понесат вината, довела до такава безпредецентна криза, заради която 100 хил. души ще бъдат приснудени да стоят без вода близо половин година. . 

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34920
архив

На конкурс за прокопаване на голям тунел се явяват американска, френска и българска фирми. Основният въпрос е какво отклонение дават фирмите при срещата на двата ръкава.
Американците:
- Ние гарантираме отклонение от 1 метър!
Французите:
- Ние можем да постигнем отклонение 35 сантиметра!
Българите:
- Ако двата ръкава не се срещнат, ще прокопаем два тунела!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ОЧАКВА НИ СБЛЪСЪК: Астероидът Апофис лети с бясна скорост към Земята
x