Вход
София
Времето в София 0 o C

Древни човеци водели ядрени войни преди 25 000 години

Древни човеци водели ядрени войни преди 25 000 години

на 30.03.2016
24733
7
Древни човеци водели ядрени войни преди 25 000 години
Автор: ПИК
30.03.2016
7
24733

Възможно ли е древни цивилизации да са водели ядрени войни преди 25 000 години? Специалистите на НАСА и френските учени откриха изключително любопитни находки, доказващи именно тази теория. Те разкрили на повърхността на Земята повече от сто кратера с изкуствен произход. Диаметърът на кратерите е между 2 км. до 120 км. Учените смятат, че всички са сеобразували от падащи метеори преди милиони години назад. Междувременно независими изследователи стигнаха до извода, че кратерите са резултат на мощна ядрена война от преди 25 000 години.

Истина или лъжа

Откритите кратери са се образували от падането на нещо масивно и са наречени „ударни кратери“. Те са много на брой и са разпръснати по цялото земно кълбо. Източникът им остава загадка. Смята се, че най-вероятната причина за появата им е метеоритен дъжд.  Аргументите за ядрен катаклизъм са два. Първият – всички кратери са разположени в пустинни, а не в население места, където отсъства, какъвто и да било живот. Също така на мястото на падналия метеорит не е задължително да се образува пустиня. А на място поразено от ядрен взрив това е неизбежна закономерност. Вторият аргумент – ако кратерите в действителност бяха наистина толкова стари, както твърди официалната наука, то те отдавна е трябвало да бъдат заличени от природата. Археолозите са изчислили, че почвата расте с един метър на 100 години. Досега те щяха да бъдат запълнени, а не да са се съхранили така перфектно.

Теорията за тяхната давност от преди 25 000 години се е появила от анализа на стените от едни от най-големите кратери, намиращи се в Южна Африка с размер до 120 км.

Митове и легенди

Много митове и легенди на различни народи с поразяваща точност описват събития, напомнящи ядрена война. Например в индийския епос „Махабхарата“  пише как хората са се спасявали от ядрените удари под земята, а ядреният взрив детайлно е разказан. Друго място, където се упоменава такова събитие е при пигмеите в Африка и тяхната легенда за „големия огън от небето“. При ведите пък се говори за войната между асурите – жителите на земята и боговете, появили се в небето. Китайците разказват легенда, че в пустинята Гоби някога е съществувала развита цивилизация, покосена от ядрен лъч. Индийците имат предание за многобройни градове някога съществували във великата индийска пустиня под название „Тар“, изчезнала при ядрената война.

 

Археологически доказателства

 

Съществуват и археологически доказателства в подкрепа на теорията за ядрен катаклизъм. Едно от тях са разкопаните градове през 20-ти век. Мохенджо-Даро и Харапа, намиращи се в долината Инд. Произходът им датира 2600 години преди Христа. Една от теориите е, че тези два града са станали жертва на ядрена катастрофа. Намерени са човешки останки, лежащи по улиците на града без каквито и да е очевидни наранявания, също така са били открити разтопени гърнета и стъкло, както и разрушени стени на сгради, подобни на тези след ядрен взрив. Твърди се, че в градовете има и повишено ниво на радиация.

 

Кой е воювал?

 

Най-голямата загадка обаче е кой е воювал? Съществуват няколко версии. Според първата ядрената война е била между хора от различни раси. Втората и по-достоверна гласи, че войната е била между извънземна цивилизация и хората. В подкрепа на тази теория съществуват множество доказателства. "Знаем за следи от присъствие на нашественици от преди милион години - статуетки, рисунки, легенди. Може би те са се опитали да унищожат човечеството", твърди изследователят Марк Рубен.

Има и трета версия, в която се казва, че войната е била между свръх развити чужди раси - извънземни или Атлантиди...

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 12609
архив

Баба към внучето си:
– Чедо, дете мое, на тоя кантар къде ми изписва колко са ми килограмите?
– Бабо, я да слизаш веднага от таблета!!!

няма нови новини
Днес: 127
hot
най-четени новини в момента
сега
2650
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов от Брюксел: Въпреки умората, продължаваме да работим в пълна кондиция
x
Кога е опасно да ядете ябълки
x