Дренчев: На Костадинов му тежи царската корона, изключените ще сме конструктивна опозиция

Политика

Дренчев: На Костадинов му тежи царската корона, изключените ще сме конструктивна опозиция

60752
на 13.02.2024
Дренчев: На Костадинов му тежи царската корона, изключените ще сме конструктивна опозиция
Автор:   ПИК

Тримата депутати, изключени от парламентарната група (ПГ) на "Възраждане", остават независими народни представители, изчакват да ги изключат и от партията. Това обяви Николай Дренчев, един от тримата изключени, на съвместна пресконференция на тема „Какво се случи в политическа партия "Възраждане?" 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

На конференцията присъстваха и другите двама изключени народни представители - Иво Русчев и Александър Арангелов, както и четиримата общински съветници, които след избора на председател на Столичния общински съвет (СОС), не са част от групата на "Възраждане" в СОС, предава БТА. 

Ролята ни в парламента ще е на конструктивна опозиция. Не сме се отказали от каузата, не укоряваме никого, в това число и Костадин Костадинов, който изиска нашите оставки. Неговата царска корона е тежка, аз лично считам, че той е направил грешка, посочи Дренчев.

Той коментира, че ще останат в партията и ще изчакат да ги изключат. "Ще изчакаме да ни изключат. С това си изчакване да ни изключат даваме възможност в рамките на дни, на седмици, на месеци, колкото си преценят, ако размислят за начина, по който са направили. Оставяме вратата отворена, евентуално за някакви преговори, разговори. Може би не за връщане, по-скоро за някакви общи действия. Но това е само чисто хипотетична и конюнктурна схема. Най-вероятно е, че всичко е приключено", добави още той. 

На въпрос как ще гласуват при ротацията в управлението, Дренчев отговори, че най-вероятно ще гласуват против. За мен ротацията е една голяма загадка какви промени ще се внесат, кой на кого точно е човек, каза той. Виждаме, че това мнозинство и тази сглобка са много вредни за страната, проблемът е, че не виждаме едно евентуално преминаване през нови избори да размести по някакъв значим начин пластовете в политическата конюнктура, коментира Дренчев.  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алеза за 21 февруари - успехът намига на Близнаците, Везните ги очаква сензационен обрат САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алеза за 21 февруари - успехът намига на Близнаците, Везните ги очаква сензационен обрат
ПИК TV x
ПЪРВО ПИК TV! Мария Габриел с извънредно изявление за сглобката и ротацията: Няма да подпиша меморандума! Всичко си има граници - това е опит за политическа търговия и подялба на държавата между две коалиции (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО ПИК TV! Мария Габриел с извънредно изявление за сглобката и ротацията: Няма да подпиша меморандума! Всичко си има граници - това е опит за политическа търговия и подялба на държавата между две коалиции (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 130
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК