ДРЪНКАНЕ НА ОРЪЖИЯ: Военният бюджет на САЩ 16 пъти по-голям от този на Русия

Америка

ДРЪНКАНЕ НА ОРЪЖИЯ: Военният бюджет на САЩ 16 пъти по-голям от този на Русия

10259
на 07.07.2019
ДРЪНКАНЕ НА ОРЪЖИЯ: Военният бюджет на САЩ 16 пъти по-голям от този на Русия
Автор:   ПИК

САЩ инвестират в обучение и защитно оборудване за войниците си, както и в разработването на въоръжение, позволяващо воденето на военни действия без опасност за живота на армейците им като например безпилотните бойни самолети. 

препоръчано

Така за 2019 г. според данни сайта за отбранителните способности и инвестициите във военно оборудване на държавите по света Global Firepower, военният бюджет на Русия е 16 пъти по-малък от този на САЩ.

Вашингтон ще даде тази година $ 716 млрд. за отбрана и модерни разработки срещу планирани от Москва едва $ 44 млрд. При САЩ увеличението спрямо предната 2018 г. е с 67 млрд. долара.

При Русия тенденцията е обратната – военният бюджет на Федерацията за 2019 г. спрямо предходната 2018 г. е със 17 млрд. по-малко.

Миналата година Стокхолмският международен институт по проблемите на мира обяви, че Русия за първи път изпада от топ 5 на страните в света с най-големи бюджети за отбрана със заделени едва $ 61,4 млрд. за 2018 г. срещу първия в списъка – САЩ с бюджет за същата година в размер на $ 649 млрд.

От обявените данни лъсва истината, че от няколко години насам Кремъл постоянно свива бюджета си за отбрана, модернизация и защита на военните си.

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това