ДС НОМЕРАТА НА РАШКОВ: Настимир Ананиев изритан от "Промяната" след вътрешно разследване и лобистки схеми

Епицентър

ДС НОМЕРАТА НА РАШКОВ: Настимир Ананиев изритан от "Промяната" след вътрешно разследване и лобистки схеми

210539
на 08.09.2024
ДС НОМЕРАТА НА РАШКОВ: Настимир Ананиев изритан от Промяната след вътрешно разследване и лобистки схеми
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Настимир Ананиев, едно от остриетата на "Промяната", изненадващо за мнозина беше изхвърлен от редиците на партията на Кирил Петков и Асен Василев и няма да бъде сред кандидат депутатите от коалицията ППДБ за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври.

препоръчано

За прогонването на овалния политик и лидер на бутиковата партия "Волт", която даде регистрацията си на "Промяната" през 2021 г., за да може Киро и Асен да се явят на изборите, се разбра от съобщение на Настимир до медиите, което беше озаглавено „Уж заедно и обединени, но без "Волт". В него се казва, че "…явно цената "Да, България" да каже "да" на ПП е била отстраняването на "Волт" от коалицията“.

Източници от "Промяната" обаче твърдят, че Настимир е бил прогонен по нареждане на Асен Василев и Бойко Рашков и със съгласието на Кирил Петков и Лена Бориславова заради постъпили множество сигнали за участието в лобистки законопроекти и съмнителна дейност на свързани с него счетоводни фирми, писа "Уикенд".

Твърди се, че счетоводни компании, собственост на Настимир Ананиев и на съпругата му, са били уличени като помагачи в препирането на съмнителни капитали от белгийски, нидерландски и ирландски дружества. Със съдействието на счетоводните фирми на Ананиев били купувани имоти в България с пари, придобити от престъпна дейност. Засега нямало данни Настимир да е пряко замесен в престъпни дейности, но пък зачестилите сигнали срещу него предрешили съдбата му.

"Бойко Рашков и генерал Атанас Атанасов направиха частни разследвания, които установиха, че Настимир действително е развивал "проблемна бизнес дейност" и е участвал в схеми на лобисти. Махат го защото не е невъзможно в близко бъдеще срещу него да бъдат повдигнати обвинения", твърди източникът от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

На 10 април полиция влезе в два офиса в София, свързани с Настимир Ананиев във връзка с европейска заповед за разследване, издадена от съда в Антверпен, Белгия срещу организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на наркотици и пране на пари, придобити от престъпления.

Оказа се, че белгийците са били обслужвани в България от счетоводните дружества на Ананиев, през които според неофициална информация, са преминали над 3,5 милиона евро.

Мълви се, че счетоводните дружества са обслужвали и други проблемни клиенти, заради което в близко бъдеще можело да бъдат повдигнати обвинения срещу овалния доскорошен депутат. Заради това от "Промяната" предпочели да приключат завинаги отношенията си с него.

През лятото Ананиев не успя да влезе в 50-ото Народно събрание, след като Кирил Петков подаде заявление, че влиза в парламента от 23-ти МИР в София, а не от Перник, където също беше водач на листа.

За пребиваването си като народен представител през последните 3 години Настимир Ананиев беше запомнен от парламентарните репортери като депутатът с постоянен апетит и безапелационен шампион в дисциплината "най-голям чревоугодник".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 112
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК