Вход
София
Времето в София 0 o C

Дънов открил, че Вазов е медиум

Дънов открил, че Вазов е медиум

на 01.08.2020
105941
0
Дънов открил, че Вазов е медиум
Автор: "Ретро"
01.08.2020
0
105941

По сбирките на Бялото братство още се разказва една от легендарните истории за среща на Михалаки Георгиев с Петър Дънов. Писателят се обръща към Учителя с въпроса: „Кажете ни, г-н Дънов, според Вас на какво се дължи, че Иван Вазов може да пише поезия, разкази и романи? Аз искам, но не мога да напиша нещо подобно като „Епопея на забравените“. Създателят на Бялото братство отговаря по изключително интересен и показателен начин: „Първо, Иван Вазов е съвременник на онези събития.

Второ – всички онези, които той описва, са негови познати, приятели, а те сега отдавна са умрели и като заминали души идват и му диктуват какво да пише. Трето – Иван Вазов е своеобразен медиум от най-висша категория и порядък. Той може да пише така, защото идват и му диктуват не само заминалите му приятели, но идват и му диктуват духовните ръководители на такива личности като Левски, Раковски и т. н.“. 

След това необикновено обяснение Петър Дънов нанася удар върху писателската чест на Михалаки Георгиев, като казва: „А ти не си техен съвременник. Те не те познават, няма кой да ти диктува, а и да ти диктуват, не можеш да чуеш, да слушаш и да запишеш“. Накрая Учителя му казва: „Е-ех, остани си с „Митар-пророкът“. Това ще бъде най-четеният разказ на идното човечество. А това не е малко“.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17951
архив

Две циганета си говорели: 
- Ти знаеш ли колко е вкусно мед и масло? 
- Не, ти ял си го? 
-Не, ама брат ми е видял един човек да го яде....

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов приветства новите мерки срещу коронавируса, но има забележки: Детските площадки и басейните са опасни, БСП масово не носят маски в залата (ОБНОВЕНА)
x
Според мъжете има четири типа жени, вижте към кой от тях принадлежите
x