Държавата помага за стадиона на "Ботев" (Пловдив)

Футбол

Държавата помага за стадиона на "Ботев" (Пловдив)

8651
на 14.03.2016
Държавата помага за стадиона на Ботев (Пловдив)
Автор:   ПИК

Община Пловдив е склонна на вариант за разваляне на концесионния договор за строежа на стадион "Христо Ботев", известен и като "Колежа", за да може да се търси държавно финансиране за неговото довършване. Това обяви днес кметът на Пловдив Иван Тотев. 

Коментарът му беше по повод инициативата на феновете на "Ботев" "Кауза Колежа" за доизграждането на спортния комплекс.

"През следващата седмица ще проведем разговор с ръководството на "Ботев" относно строежа на стадион "Христо Ботев". Концесионният договор е доста тежък, включително и клаузите за неговото разваляне. Има съответните неустойки. Но Община Пловдив със сигурност ще се съобрази с факта, че това е един много обществено значим казус за града. Ако бъде предложено на общинския съвет да няма неустойки, съветниците ще бъдат склонни на компромис, за да се удължи срока за изграждането на обекта", уточни кметът.

В момента заради действащата концесия "Ботев" не може да кандидатства за финансиране от държавата за завършването на стадиона. Строежът на стадиона спря през 2014 година, когато фалира Корпоративна търговска банка, чийто шеф Цветан Василев беше собственик на "Ботев".

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Четири начина да се чувствате по-енергични през деня Четири начина да се чувствате по-енергични през деня
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това