Държава без опозиция, потънала в мрак

КОМЕНТАРИ

Държава без опозиция, потънала в мрак

38361
на 16.06.2023
Държава без опозиция, потънала в мрак

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Докарахме я дотам в държавата да няма опозиция, а всички партии да са на власт.

Мракът се сгъстява все повече след назидателната саморазправа с главния прокурор, който опита (за кратко поне) да се противопостави на сговора.

За мен особено тъжно е масовото примирение, смълчаването на авторитетите. Потъпква се Конституцията, а конституционалистите и интелигенцията мълчат. Това обезверява и недоволните по вертикала надолу, големите човешки маси, обостря конформизма.

Тъжни са и реакциите, които долавям около себе си - дай сега да се снишим, много са силни и обединени, да почакаме година и половина републиканците да се върнат в Белия дом, да потънат либерастите, тогава може да просветне...

Навремето така чакахме да сменят поредния генерален секретар на ЦК на КПСС в Москва, за да "просветне" у нас. Да се дръпне цензурата, режимът да поомекне. Играехме си на "размразяване" (Хрушчов, Андропов, Горбачов) и "замразяване" (Брежнев, Черненко).

През целия ми съзнателен живот водя тази игра; не помня отечеството да е било свободно, автономно, да се е развивало по своя воля и да не е зависело от спасители или потисници отвън.

Разбирам "кръстопътна роля" и "геополитическа периферия", ама така ще е, докато самите ние се държим като роби и не изправим гръбнак. Приемат ни за такива, каквито се чувстваме.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО) ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО)
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК