Държавният департамент на САЩ назначи Саша Касаноф за специален пратеник за Западните Балкани

Америка

Държавният департамент на САЩ назначи Саша Касаноф за специален пратеник за Западните Балкани

15254
на 23.07.2024
Държавният департамент на САЩ назначи Саша Касаноф за специален пратеник за Западните Балкани
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Държавният департамент назначи Александър "Саша" Касаноф като специален пратеник на САЩ за Западните Балкани.

препоръчано

Той е заместник-помощник секретар за Западните Балкани, отговарящ за пресата и публичната дипломация в Бюрото по европейски и евразийски въпроси, се казва в официалното съобщение на Държавния департамент.

Преди това Касаноф е работил в Ирландия, Туркменистан, Чили и Украйна. Получава наградата „Джеймс Клемънт Дън“ за високи постижения за работата си като политически съветник в посолството на САЩ в Киев по време на революцията на Майдана и последвалото нахлуване на Русия в Украйна. 

Задачите му във Вашингтон включват: директор на Службата за глобална политика и програми в Бюрото по международни въпроси, свързани с наркотиците и правоприлагането, заместник-директор на Изпълнителния секретариат, директор на Службата по източноевропейските въпроси и заместник-директор на Службата по въпросите на Кавказ и регионалните конфликти. Завършил е Националния военен колеж, Училището за напреднали международни изследвания „Джон Хопкинс“ и колежа „Хамилтън“. Александър Касаноф говори френски, италиански, руски и испански език. 

Той заема мястото на Габриел Ескобар, който бе освободен от поста след мащабно разследване на "Фронтлайнър" през месец март. В разследването бяха описани детайлно финансовите връзки между семейството на Ескобар и сръбски правителствени органи, което предполага компрометиране на неговия неутралитет в чувствителния диалог между Косово и Сърбия.

През месец май т. г. Държавният департамент на САЩ обяви оттеглянето на Ескобар от поста, но го нарече "редовна ротация", а не уволнение.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК