Д-р Ангел Енчев, пластичен хирург: Оперирах Николина Чакърдъкова

Гост

Д-р Ангел Енчев, пластичен хирург: Оперирах Николина Чакърдъкова

324984
на 15.01.2016
Д-р Ангел Енчев, пластичен хирург: Оперирах Николина Чакърдъкова
Автор:   Мая Иванова

Най-възрастната ми клиентка беше на 72

Д-р Ангел Енчев е роден през 1970 г. в Пловдив. През 1997 год. заминава за Гърция, където успешно защитава дипломата си по медицина. Той е сред най-известните пластични хирурзи у нас и наскоро издаде и първата книга за пластична хирургия. Стотици пациенти всяка година се оставят в ръцете му, за да направят корекция по тялото си. 

-  Д-р Енчев, кои са най-честите пластични интервенции, които правите през последните месеци?

-  Пластика на нос или „ринопластика” е най-желаната оперативна интервенция, на която се подлагат и жените, и мъжете. Носът е разположен в центъра на лицето и най-минималната несъразмерност влияе на външния вид. Ето защо дори и малка хирургична намеса може да допринесе драстично за подобряване на лицевата симетрия и баланс. Ринопластиката е вид изкуство, поради вариациите, които позволява – намаляване на върха на носа, стесняване на ноздри, изправяне и скъсяване на носа, асиметрия, функционални аномалии и др.
Втората най-популярна операция сред дамите, си остава уголемяването на бюста. Освен обем, поставянето на импланти, често решава проблеми с асиметрия на гърдите или в комбинация с повдигане, позволява на жените да възвърнат самочувствието си след раждане или отслабване. Мъжете избират да се подложат на липосукция, с цел редуциране на мастна тъкан и скулптуриране на тялото, поставяне на гастрален пръстен, корекция на уши, пластика на клепачи и увеличаване на пениса. 
През последните години, придобива популярност уголемяването на бюст с коктейл от собствена мастна тъкан и стволови клетки, които могат да бъдат и от донор. Опити за използването на собствена мастна тъкан за реконструктивни интервенции на тялото се правят отдавна, но стволовите клетки спомагат на тъканта да устоява по-дълго във времето.

-  Мина ли модата на огромните силиконови гърди? Какви гръдни импланти се поставят най-често сега? 

препоръчано

...

Цялото интервю и още интересни материали четете в Retro.bg

Сподели:
Бомба x
Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това