Вход
София
Времето в София 11 o C

Д-р Брънзалов: Не вярвам, че има лекар, който може да различи сезонен грип от коронавирус

Д-р Брънзалов: Не вярвам, че има лекар, който може да различи сезонен грип от коронавирус

на 28.09.2020
17049
0
Д-р Брънзалов: Не вярвам, че има лекар, който може да различи сезонен грип от коронавирус
Автор: ПИК
28.09.2020
0
17049

Имаме много какво да желаем при липсата на алгоритъм за диагностициране на COVID-19. Личните лекари са изправени пред това предизвикателство. Това заяви пред БНТ д-р Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз.

Той изтъкна, че септември месец е вече време да се правят противогрипните ваксини и скоро ще ги има в аптеките. В момента ваксините се появяват периодично и изчезват. Проверка на ПИК показа, че по аптеките масово се продава Инфлувак, но още не е налице френската ваксина Ваксигрип.

Колкото по-рано се ваксинираме срещу грип е толкова по-добре. Направени са заявки, за да започне ваксинирането от личните лекари, изтъкна Брънзалов.

„Не вярвам, че има лекар, който може да различи сезонен грип от коронавирус, защото симптомите се припокриват. В момента имаме сравнително добра диагностика с тестовете. В болниците се справят по-добре, но те имат нужния ресурс“, добави той.

"При симптоми на детето задължително трябва да се информира личният лекар, който ни дава насоки. Ако нещата се влошават се намира начин детето да се прегледа", обясни д-р Брънзалов.

Когато видите едно детенце с 38 градуса и половина при всички положения ще потърсите доктор и това ще е личният лекар, каза Брънзалов.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34638
архив

Най-добрата диета - ядеш каквото ти се яде, когато си поискаш и колкото си искаш. Вярно, не се отслабва, но затова пък ти е приятно да я спазваш.

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
ЗАПЛАХАТА COVID-19: Тези 5 характеристики правят коронавируса опасен
x