Д-р Гергана Николова: Хората се умориха, обвиняват ни, че ще измислим болест, за да си мият и краката

Здраве

Д-р Гергана Николова: Хората се умориха, обвиняват ни, че ще измислим болест, за да си мият и краката

10862
на 03.08.2020
Д-р Гергана Николова: Хората се умориха, обвиняват ни, че ще измислим болест, за да си мият и краката
Автор:   ПИК

Общопрактикуващият лекар със специалност вътрешни болести д-р Гергана Николова коментира ситуацията с коронавируса. "Хората се умориха, обвиняват ни, че ще измислим болест, за да си мият и краката", каза тя по Нова телевизия.

препоръчано

Николова потвърди задържащото се ниво от 161 случая, но без починали, при около 3000 теста. По-ниското ниво на заразени се дължеше на дистанция, дезинфекция, дисциплина. Хората обаче са страшно уморени, вече има ефекта от синдрома на изпепеляването. Те искат да идат на дербито, на футболен мач. Депресии и панически разстройства и блокиране на прегледи на важни диагнози предполагаше задържането на мерките, коментира още Николова.

Според нея заразените медици са около 10-11 процента, което предполага, че около 3000-4000 техни пациенти могат да останат без лекарска помощ.

Д-р Николова коментира и искането на БЛС за задължително тестване с PCR тестове на всички, които постъпват в болници. Проблемно остава обаче кой ще поема тестовете в доболничната помощ.

Д-р Николова очаква усложняване на ситуацията през есенните месеци, когато ще се активират и обичайните сезонни грипове.

"PCR тестовете не са задължителни, дали да се правят, трябва да решават лекарите", категорична е д-р Николова.

 

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 34
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това